ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Palau de la Música Catalana acull el concert de cloenda de l'Any Joan Manén

28/9/2021 |

 

El Palau de la Música Catalana acull el concert de cloenda de l’Any Joan Manén aquest dijous amb l’Orquestra del Reial Cercle Artístic de Barcelona

 

Aquest dijous, 30 de setembre de 2021 (Sala de Concerts, 19 h), el Palau de la Música Catalana acollirà el concert de cloenda de l’Any Joan Manén, amb l’Orquestra del Reial Cercle Artístic (ORCA) de Barcelona, dirigida per Néstor Bayona, les veus de David Alegret, Júlia Farrés-Llongueras i Ketevan Kemoklidze i els solistes Sergi Pacheco (piano) i Kalina Macuta (violí). El concert, del cicle Tardes al Palau, és una coproducció de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, l’ORCA i l’Associació Joan Manén. Entitat que va néixer per reivindicar la figura d’un dels violinistes catalans de major prestigi internacional del segle XX i que actualment és una institució de referència en el seu àmbit i desenvolupa un treball sistemàtic d'investigació, ordenació i projecció de la música d'autors catalans del passat i del present a nivell nacional i internacional.

 

En el concert es podran escoltar Piano concertino de Marc Migó i Concertino per a violí i orquestra, op. A-49 de Joan Manén –obres incloses al disc Concertinos & Catalan fantasies, impulsat per l’Associació Joan Manén i editat per Toccata Next, 2021–, amb què s’obrirà i es tancarà el concert, respectivament. Seran interpretades pels mateixos solistes de l’enregistrament: el pianista Sergi Pacheco, aclamat com “un nou referent del piano espanyol”, i la violinista Kalina Macuta. Al concert també s’oferirà l’estrena a Europa de Four songs in red de Marc Migó per a mezzosoprano i ensemble orquestral, sobre Temps de segona mà de Svetlana Aleksiévitx, amb la mezzosoprano Ketevan Kemoklidze. Aquesta obra va guanyar el Premi George Enescu de composició de l’any 2020, a l’obra més original.

 

El llenguatge personal de Marc Migó (Barcelona, 1993), considerat un dels joves compositors catalans amb més projecció internacional i guanyador de diversos premis internacionals, combina la tradició compositiva del passat amb la del present. Aquest eclecticisme i “la voluntat de voler comunicar-se amb el públic de forma espontània i natural són dues de les característiques que comparteix amb un dels artistes catalans que més admira: Joan Manén”, explica la musicòloga Anna Costal al programa de mà.

 

Completaran el programa, Quatre cançons populars catalanes, harmonitzades per Joan Manén (per a veu, orquestra de corda i arpa), amb el tenor David Alegret, i Tríptic per a soprano i orquestra de Ricard Lamote de Grigon, unes cançons originals de gran refinament sonor sobre poemes de Rabindranath Tagore, amb la soprano Júlia Farrés-Llongueras. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet