ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Orquestra Simfònica Camera Musicae canvia de nom i es dirà Franz Schubert Filharmonia

30/9/2021 |

 

http://www.revistamusical.cat/lorquestra-simfonica-camera-musicae-canvia-de-nom-i-dara-endavant-es-dira-franz-schubert-filharmonia/

La formació simfònica explica aquest canvi com un fruit del seu camí de creixement i excel·lència i el presenta com una nova fórmula per mostrar-se al món que representa alhora el seu amor per la música i la rellevància d’un compositor universal.

La fins ara Orquestra Simfònica Camera Musicae se sent hereva de l’esperit artístic de Franz Schubert i de tot allò que representa en la història de la música. Per això, i sense deixar de banda la voluntat d’esdevenir una orquestra al servei del públic, la formació seguirà presentant en els seus concerts la millor tradició del gran repertori simfònic, especialment les grans obres dels segles XVIII, XIX i XX.

El nom original de l’orquestra provenia del concepte de sala de música, motivat pel fet que el projecte va néixer amb la intenció de divulgar la música clàssica d’una manera humana i propera. Nascuda amb format cambrístic, el creixement de la formació va dur a incorporar posteriorment la paraula “simfònica” a la denominació.

La Franz Schubert Filharmonia manté, doncs, els valors vigents de qualitat humana i artística, el compromís d’esdevenir un projecte d’excel·lència i la voluntat d’apropar la música al públic d’arreu. En els quinze anys de trajectòria que ha acumulat fins ara, la formació ha actuat habitualment a sales destacades del país, com el Palau de la Música Catalana, el Gran Teatre del Liceu, l’Auditori de Barcelona, així com als principals auditoris de Madrid, Saragossa, València i Múrcia, entre d’altres, i ha fet una gira per Alemanya, Suïssa i la República Txeca. La primera gira internacional d’aquesta nova etapa de la Franz Schubert Filharmonia està prevista per a l’any 2022 als Països Baixos, Alemanya i Suïssa.

Cada temporada l’orquestra convida solistes i directors de prestigi, tant nacionals com internacionals, i ha encarregat i estrenat, en total, obres de més d’una vintena de compositors catalans. Les properes estrenes previstes són d’Albert Guinovart, Salvador Brotons, Joan Magrané i Marc Timón. Així mateix, properament encetarà una nova temporada de concerts de producció pròpia al Teatre-Auditori de Sant Cugat, que se sumarà a les que ja té al Palau de la Música Catalana, al Teatre Tarragona i a l’Auditori Enric Granados de Lleida.

Pel que fa als discos, el seu proper llançament discogràfic serà l’enregistrament de l’òpera Alba eterna, encàrrec de l’orquestra al compositor Albert Guinovart, en un doble cedé, amb la discogràfica Sony Classical. I el següent serà un primer disc en solitari.

La plataforma digital de l’orquestra també canvia de nom i es converteix en una plataforma per subscripció: la Filharmonia Digital Hall, que seguirà presentant els concerts enregistrats al Palau de la Música amb una estètica acurada i l’ús de càmeres i òptiques cinematogràfiques, a més d’un so d’alta qualitat.

Per la seva banda, la Fundació Franz Schubert Filharmonia també prendrà el relleu del projecte social ja iniciat, consistent en un programa de tallers i activitats encaminades a reforçar, a través de la música, la inclusió social de persones amb discapacitat, que contribueixi a fer efectius els principis d’igualtat d’oportunitats i no-discriminació. El president de la Fundació Franz Schubert Filharmonia serà Bernardo Hernández, director general de l’empresa Verse i el patronat estarà format per dotze membres de la societat civil. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet