ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Jaroussky inaugura el nou cicle Palau Òpera amb l'estrena de Radamisto de Händel a Barcelona

30/9/2021 |

 

L’òpera, en versió de concert, comptarà amb Il Pomo d’Oro, dirigit per Francesco Corti, i els cantants Emőke Baráth, Marie-Nicole Lemieux, Alicia Amo, Anna Bonitatibus, Zachary Wilder i Renato Dolcini

El proper dimecres, 6 d’octubre, el contratenor francès Philippe Jaroussky torna al Palau de la Música Catalana per inaugurar el nou cicle Palau Òpera com a cap de cartell de Radamisto de Händel en versió de concert. Serà la primera vegada que aquest títol s’ofereix a la ciutat de Barcelona.

Aclamat arreu per la seva veu, expressivitat i capacitat comunicativa, acompanyaran el cantant, l’orquestra Il Pomo d’Oro, que dirigirà Francesco Corti des del clavicèmbal, i un elenc vocal de gran nivell, del qual destaquen la soprano Emőke Baráth i la contralt Marie-Nicole Lemieux; completaran el grup vocal la soprano Alicia Amo, la mezzosoprano Anna Bonitatibus, el tenor Zachary Wilder i el baríton Renato Dolcini.

Radamisto, òpera en tres actes amb llibret de Nicola Francesco Haym, és el primer títol de Händel per a la Royal Academy of Music, fundada el 1719 a Londres per un grup d’aristòcrates anglesos, i va ser estrenada al King’s Theatre de Londres el 27 d’abril de 1720. “El tema central de l’òpera és l’exaltació de l’amor conjugal, en aquest cas representat per Zenobia i Radamisto, en oposició a l’altra parella protagonista, Polissena i Tiridate. Tot i el títol, com s’esdevé en altres obres de l’autor, Radamisto no és el protagonista principal ni el personatge amb més estatura dramàtica, rol reservat a Zenobia i, sobretot, a l’antagonista Tiridate. L’orquestració de l’obra, d’altra banda, és d’una considerable envergadura per l’època, amb una nodrida secció de cordes i notable presència de les fustes, especialment de l’oboè i del fagot”, explica Antoni Colomer al programa de mà del concert.

Les darreres visites de Jaroussky a l’escenari modernista l’han convertit en artista molt estimat del públic del Palau. L’any passat va actuar amb gran èxit al gener oferint per primera vegada a la seva carrera un recital dedicat al lied de Franz Schubert, al costat del pianista Jérôme Ducros. Aquest any 2021 el cantant haurà actuat al Palau tres vegades; el juny passat Jaroussky va cantar al costat de la soprano Emőke Baráth i l’Ensemble Artaserse i hi tornarà el proper 14 de desembre acompanyat del guitarrista Thibaut García per presentar el seu primer treball conjunt. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet