ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Sisena edició d'OUT·SIDE, el cicle de músiques inusuals a centres d'art contemporani de Catalunya

6/10/2021 |

 

http://www.revistamusical.cat/sisena-edicio-dout%c2%b7side-el-cicle-de-musiques-inusuals-a-centres-dart-contemporani-de-catalunya/

Entre el 19 d’octubre i el 5 de desembre tindrà lloc la sisena edició del cicle OUT·SIDE’21: UNA, amb una programació que proposa concerts i instal·lacions basades en una creació de llarga duradaque conformen quatre concerts complets. Les propostes del cicle volen crear el temps i l’espai necessaris per a creacions que no encaixen en l’estandardització dels programes formats per peces de curta durada.

Trilogie für zwei Flügel, de la compositora alemanya Brigitta Muntendorf, és un cicle de cinquanta minuts per a dos pianos, electrònica en viu i cinta, que serà interpretat pels Syntagma Piano Duo, format per Carolina Santiago i Francisco Martí, en col·laboració amb la fundació Phonos (Ángel Faraldo, enginyer de so). Es podrà veure els dies 22 i 23 d’octubre al Centre d’Art Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat i a Lo Pati Centre d’Art Terres de l’Ebre d’Amposta, respectivament. En el marc d’aquest concert, el 21 d’octubre el Syntagma Piano Duo i la fundació Phonos faran una conferència a l’ESMUC sobre aquesta obra i la música de nova creació per a dos pianos i electrònica.

Syntagma Piano Duo
La pianista Lluïsa Espigolé interpretarà L4DL4, una peça d’estrena de seixanta minuts del compositor valencià Pablo Carrascosa, l’encàrrec de la qual ha estat possible gràcies a l’ajuda de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC). Amb L4DL4, Espigolé i Carrascosa culminaran una fructífera col·laboració de diversos anys; es podrà veure el 6 de novembre al Centre d’Art Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat.

Ensemble New Babylon
El tercer projecte serà Piano and string quartet, del compositor novaiorquès Morton Feldman, caracteritzat per creacions sovint extenses que qüestionen la narrativa musical tradicional. Aquest concert serà interpretat per l’Ensemble New Babylon de Bremen i tindrà lloc a l’Arts Santa Mònica de Barcelona. Aquest centre també participa a l’OUT·SIDE’21 amb la mostra de la instal·lació Staring at the bin de la compositora Meriel Price. La instal·lació, que compta amb la interpretació del grup de percussió Frames Percussion, ha estat creada basada en enregistraments en vídeo efectuats durant l’any 2021 en diferents espais de Barcelona i es podrà veure entre el 19 d’octubre i el 5 de desembre. Tots els concerts seran gratuïts amb reserva prèvia (més informació als enllaços de cada sessió).

D’altra banda, Luis Codera Puzo deixarà la direcció artística del cicle OUT·SIDE en finalitzar aquesta edició, tot i que continuarà treballant en el projecte. A partir del 2022 la direcció artística estarà formada per la pianista Lluïsa Espigolé i el percussionista Miquel Vich Vila, que aportaran una nova mirada a la conceptualització de les properes edicions del cicle. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet