ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La Fundació ONCA participa en el cicle de música Cambra Romànica

9/10/2021 |

 

https://www.elperiodic.ad/noticia/88519/la-fundacio-onca-participa-en-el-cicle-de-musica-cambra-romanica

L’esdeveniment s’inaugurarà al Santuari de Meritxell.

L’Associació Amics de la Cambra Romànica va presentar ahir el programa del VI Cicle de música Cambra Romànica, una sèrie de concerts que tindran lloc durant aquesta tardor i que, per primera vegada, comptaran amb la col·laboració de la Fundació ONCA. De fet, aquesta actuació, que es desenvoluparà de manera conjunta amb el director concertino Raúl García, inaugurarà el cicle al Santuari de Meritxell el proper dissabte 16 d’octubre a les 19.00 hores.

La cap de producció de la Fundació ONCA, Teresa Areny, va destacar la voluntat de crear vincles entre associacions culturals, ja que «és una manera de ser presents al país i poder formar part d’esdeveniments tan importants com és el Cicle de Cambra Romànica». A més, va assegurar que «les sinergies han de ser cada vegada més presents perquè és una manera de donar suport a les iniciatives del país, així com als músics de casa nostra».

Entrant al detall de la resta del programa, cal destacar que s’han encabit els guanyadors del Concurs Internacional Cambra Romànica de l’edició del 2019 i del 2020. Així, el Quartet Vivancos actuarà el 23 d’octubre a les 17.00 hores, mentre que el Trio Jakob ho farà el 20 de novembre també a partir de les 17.00 hores. En aquest sentit, segons va explicar la presidenta de l’Associació Amics de la Cambra Romànica, Clara Pladevall, es tracta d’artistes joves, «però amb un nivell altíssim».

Precisament, Pladevall va posar en relleu que «també hem incorporat dos concerts que tenen un fort vincle amb el país» en tractar-se de músics nacionals. Un d’ells serà el Trio Desconcierto, i l’altre es tracta d’un grup «que s’ha format expressament per aquest cicle» com és el Trio Pirene. 


El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet