ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Igor Levit interpreta els ‘24 Preludis i fugues' de Xostakóvitx al Palau de la Música

15/10/2021 |

 

Igor Levit interpreta els ‘24 Preludis i fugues’ de Xostakóvitx en un únic concert al Palau de la Música Catalana

El proper dijous, 21 d’octubre, el pianista rus de nacionalitat alemanya Igor Levit inaugurarà el cicle Palau Piano d’aquesta temporada amb la interpretació completa dels 24 Preludis i fugues, op. 87 de Dmitri Xostakóvitx. Levit, intèrpret de ment atenta i crítica i considerat un dels nous referents internacionals del piano, afronta aquesta veritable marató que no s’acostuma a oferir en una sola sessió.

Xostakóvitx va compondre els 24 Preludis i fugues recollint la idea original de Bach d’escriure un preludi i fuga en cadascuna de les tonalitats majors i menors de l’escala cromàtica, “mitjançant un llenguatge musical que exigeix de l’intèrpret una concentració monacal i, alhora, una tremenda llibertat de moviments”, explica el doctor en humanitats Jacobo Zabalo al programa de mà del concert. L’obra del compositor rus forma part del proper treball discogràfic de Levit, un CD doble que també inclou Passacaglia on DSCH de Ronald Stevenson.

El cicle Palau Piano presenta un conjunt de solistes excepcionals, tot cercant un equilibri entre artistes consagrats, nous referents i nous talents. El proper concert del cicle serà protagonitzat pel veterà Rudolf Buchbinder (03.11.2021), que tornarà al Palau per presentar el seu Projecte Diabelli2020. Palau Piano també comptarà amb la presència d’altres pianistes consagrats, com Grigory Sokolov i Arcadi Volodos, així com nous referents i talents, enguany Benjamin Grosvenor, Yuja Wang, Lang-Lang, Khatia Buniatishvili i Alexandra Dovgan, i també els pianistes catalans Ignasi Cambra i Daniel Ligorio.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet