ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Orquestra Barroca Catalana presenta la VII Temporada de Música Antiga

15/10/2021 |

 

Tindrà lloc durant la tardor a l’Església de Sant Felip Neri.

La programació arrencarà diumenge 24 d’octubre a les 19 hores amb el concert Il Pianto di Maria (Händel versus Ferrandini), que comptarà amb la participació de la mezzosoprano Lídia Vinyes-Curtis i Manfredo Kraemer al violí i a la direcció. El programa es basa en dues cantates sacres: Ah! Che troppo ineguali, una de les poques cantates sacres que va escriure Georg Friedrich Händel i que reflecteix la gran sensibilitat de l’autor, i Il Pianto di Maria, durant anys atribuïda a Händel però considerada obra de Giovanni Battista Ferrandini, nascut a Venècia el 1709. Una obra que s’estructura en un seguit de recitatius i àries de gran bellesa i acaba amb uns compassos que representen el terratrèmol. El recital inclou també una obra de Franz Xaver Richter, un compositor molt poc programat a casa nostra.

Pel que fa al segon concert, que tindrà lloc diumenge 14 de novembre a les 19 hores, comptarà amb la presència del prestigiós organista Juan de la Rubia, un dels referents catalans de la nova generació de música para tecla i organista titular de la basílica de la Sagrada Família que ha passat per escenaris de tota Europa, Amèrica llatina i Àsia amb una excel·lent acollida de públic i crítica. En aquest recital, l’orquestra oferirà un programa compost per obres de música instrumental de Händel i Johann Sebastian Bach, dos dels compositors referents de l’Orquestra Barroca Catalana. En concret, la formació interpretarà tres obres que contrasten moviments de gran energia amb d’altres de subtil delicadesa.

El director artístic de l’Orquestra Barroca Catalana, Santi Aubert, explica que aquests dos concerts han sorgit de forma espontània. Comenta: Hi va haver la proposta d'interpretar Il pianto di Maria de Giovanni Battista Ferrandini, una obra meravellosa, amb molta força, dramàtica, que no hem dubtat a programar i ens ha portat a construir el primer concert.
Ja que inicialment va ser atribuïda a Georg Friedrich Händel, hem considerat ideal incloure'l al programa amb la cantata Ah! Che troppo ineguali i amb un dels seus Concerti Grossi. A partir d'aquí Lidia Vinyes-Curtis ens ha semblat la mezzosoprano perfecta per aquest repertori. Completarà el concert Franz Xaver Richter, compositor que segurament molta gent descobrirà.

Així mateix, Aubert afirma que en el segon concert, Bach · Händel · 1685, ha estat a la inversa, les ganes de tornar a fer un altre programa instrumental amb Juan de la Rubia ens ha portat als concerts d'orgue i clavicèmbal de J.S. Bach i G.F. Händel, compositors de qui sempre gaudim els músics i els oients, i al concert de violí de J.S. Bach que interpretarà Manfredo Kraemer que, des de el violí, també dirigirà els dos programes.  


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet