ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Associació Joan Manén impulsa “Intèrprets catalans històrics”

18/10/2021 |

 

El dijous 21 d’octubre a les 19:30 h al Petit Palau tindrà lloc el concert-presentació d'Intèrprets catalans històrics (ICH), un important projecte, creat i desenvolupat per l’Associació Joan Manén, dedicat a recuperar la memòria dels intèrprets catalans més importants del passat. El projecte té com a punt d'inici la creació d'un web (www.interpretscatalanshistorics.com) que aportarà nova llum a la trajectòria artística dels grans intèrprets catalans del passat. D'inici el web inclourà 68 intèrprets – violinistes, violoncel·listes, pianistes i cantants – i està previst que cada any s’ampliï amb nous músics i a d'altres apartats instrumentals.

En aquest projecte iniciat el 2020 han col·laborat fins a 35 redactors – musicòlegs, investigadors i intèrprets especialistes en la matèria – que han confeccionat amb rigor les biografies dels intèrprets per oferir una visió fidedigne de la trajectòria, molt cops d'abast internacional, dels grans intèrprets catalans històrics. Aquest projecte pretén anar molt més enllà dels noms més coneguts de la interpretació i difondre importants noms com la pianista Paquita Madriguera, el violinista Antoni Brosa, el violoncel·lista Antoni Sala o la soprano Avelina Carrera, entre molts d'altres. En el web cada intèrpret comptarà amb una espai en què a part de la seva biografia s'inclou enregistraments i una extensa galeria d'imatges.

El projecte Intèrprets catalans històrics es desenvolupa en coordinació amb diverses entitats públiques com la Biblioteca de Catalunya, el Museu de la Música o el Centre de Documentació de l'Orfeó Català que abasteixen el projecte d'un extens material audiovisual.

En la presentació del proper dijous 21 d'octubre hi intervindran Daniel Blanch, president de l’Associació i coordinador del projecte, Miquel Pérez, coordinador de la secció de cant i Josep Maria Rebés, redactor d’ICH. En l’acte que serà presentat per Joan Vives participaran els pianistes Josep Maria Colom, Emili Brugalla i Alan Branch, el violoncel·lista Pau Codina, la violinista Inés Issel i el baríton Jan Antem que interpretaran un repertori d'obres relacionades amb els intèrprets històrics que es presenten. Aquest acte compte amb el suport de l’Associació Catalana d’Intèrprets de Música Clàssica i el Palau de la Música.

L'objectiu d’Intèrprets catalans històrics és crear un portal de referència, el més ampli i rigorós possible, que esdevingui un motor generador d'idees i projectes que permeti incidir en el millor coneixement dels nostres intèrprets del passat; l'Associació Joan Manén s'imagina un futur en que gràcies a l'existència d'ICH es desenvolupin noves investigacions, biografies, tesis, reedicions d'enregistraments històrics, conferències, simposis, en resum qualsevol projecte que permeti una difusió del món de la interpretació a Catalunya. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet