ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Irene Mas, Mireia Tarragó, Tànit Bono i Ferran Albrich homenatgen Robert Gerhard al Petit Palau

9/11/2021 |

 

Dijous vinent, 11 de novembre al Petit Palau s'oferirà el seu homenatge al compositor vallenc Robert Gerhard, en commemoració del 50è aniversari de la seva mort i el 125è aniversari del naixement, en el context de l’Any Gerhard, amb un concert protagonitzat per quatre joves del cant líric català: les sopranos Irene Mas i Mireia Tarragó, la mezzosoprano Tànit Bono i el baríton Ferran Albrich. Acompanyats al piano per Victoria Guerrero, els cantants interpretaran una selecció de la seva música vocal al costat d’obres de Chaminade, Brahms, Strauss i Fauré. Aquest concert, corresponent al cicle Petit Palau Cambra, s’havia de celebrar la temporada passada, però a causa de la pandèmia s’ha inclòs a l’actual.

Darrer deixeble de Felip Pedrell, que l’havia definit com “un conreador excepcional de la forma lied, nascuda del tracte íntim amb la cançó popular”, Robert Gerhard (Valls, 1896-Cambridge, 1970) és considerat el màxim exponent de la música catalana del segle XX. Els estudis amb Arnold Schönberg a Berlín i Viena fan de Gerhard una gran personalitat musical que va conrear les facetes de pianista, compositor, pedagog, promotor, musicòleg i intel·lectual.

El concert s’iniciarà amb les cançons “El repòs del teu rull” i “Melodiós entremig d’arbrades” del cicle de cançons L’infantament meravellós de Schahrazada, amb textos de Josep Maria López-Picó, que un jove Gerhard va estrenar precisament al Palau de la Música Catalana el 1918; “l’obra va ser acollida amb entusiasme i molts van intuir que aquell jove talent esdevindria una figura cabdal de la música catalana”, explica la divulgadora musical especialitzada en lied Sílvia Pujalte al programa de mà del concert. De Gerhard també s’interpretaran Sis cançons populars franceses, de “transparent i refinada harmonització”; sis de les vuit cançons que integren el Cancionero de Pedrell, extretes del Cancionero musical español compilat pel seu mestre, en la versió per a veu i piano del 1957; la cançó “El bosque frondoso” de Spanish theatre music i Sis cançons tradicionals catalanes, amb clares referències a la cançó popular, que tancaran el concert. L’obra de Gerhard s’intercalarà amb Duet d’étoiles de Cécile Chaminade, tres peces de Joahnnes Brahms, Nachtgang de Richard Strauss i Pleurs d’or de Gabriel Fauré. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet