ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Ludovic Morlot serà el nou director titular de l'OBC

10/11/2021 |

 

Assumirà el seu càrrec el setembre de 2022 per a les properes quatre temporades.El Consell Rector del Consorci de L’Auditori i l’Orquestra ha aprovat aquest matí la proposta del director de L’Auditori, Robert Brufau, i la decisió ha estat fruit d’un treball intens de la direcció artística, que ha comptat, també, amb la implicació i complicitat dels membres de l’Orquestra.

Entre els ambiciosos projectes d’aquesta nova etapa, Morlot impulsarà la presència de l’orquestra a l’entorn digital, els enregistraments discogràfics, les residències internacionals, els programes de desenvolupament de talent i el creixement de l’orquestra, amb la incorporació de nous talents a la família de l’OBC.

L’ímpetu, l’elegància i la intensitat de Ludovic Morlot sobre l’escenari li han valgut l’estima d’espectadors i orquestres d’arreu, des de la Filharmònica de Berlín fins a l’Orquestra Simfònica de Boston. Nascut a Lió, França (1973), és actualment director emèrit de l’Orquestra Simfònica de Seattle, títol honorífic que se li ha concedit per la feina extraordinària que va realitzar durant els seus vuit anys com a director titular de l’orquestra.

De l’època a Seattle, en destaquen propostes innovadores de programació, que abraçaven una gran diversitat de repertoris i gèneres, i la realització d’una vintena d’enregistraments pels quals va ser reconegut amb cinc premis Grammy. Sota la seva direcció es van realitzar encàrrecs d’obres tan importants com Become Ocean de John Luther Adams, guanyadora del Pulitzer el 2014, i la distinció que la Simfònica de Seattle va guanyar com a Orquestra de l’Any 2018 als premis Gramophone.

A més, des de 2019, Ludovic és artista associat de l’Orquestra Filharmònica de la BBC amb qui ha mantingut una estreta relació durant molts anys.

El mestre Morlot dirigeix orquestres prestigioses d’arreu del món, com la Filharmònica de Berlín, la Royal Concertgebouw, la Filharmònica txeca, Dresden Staaksapelle, la Filharmònica de Londres i l’Orquestra del Festival de Budapest, per anomenar-ne algunes. Ha estat present en diferents ocasions als festivals BBC Proms, Wien Modern i al Festival d’Edimburg, entre molts d'altres. Altres actuacions destacades recents han inclòs la direcció de la Filharmònica de Nova York i les simfòniques de Chicago i Filadèlfia. Ludovic té una connexió particularment forta amb l’Orquestra Simfònica de Boston on, de molt jove, va ocupar el lloc de director assistent. Des de llavors ha dirigit l’orquestra a Boston i al Festival de Tanglewood, entre molts altres projectes.

En l’àmbit operístic, Ludovic Morlot fou director de La Monnaie, a Brussel·les, durant tres anys (2012-2014), on va estrenar diverses produccions com La clemenza di Tito, Jenufa i Pelléas et Mélisande. Recentment ha inaugurat la temporada 21-22 de l’Òpera de Seattle amb una actuació molt especial de La Valquíria.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet