ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Sonya Yoncheva debuta al Palau de la Música Catalana amb 'Rebirth'

11/11/2021 |

 

El 15 de novembre tindrà lloc el debut al Palau de la Música Catalana de la soprano búlgara Sonya Yoncheva, en el marc del cicle Palau Grans Veus. La cantant, que va saltar a la fama fa aproximadament una dècada amb una sèrie d’actuacions als millors teatres d’òpera, presentarà, al costat del conjunt Cappella Mediterranea, el seu darrer disc, Rebirth. Aquest és el quart treball en solitari que la soprano búlgara enregistra per a Sony Classical, un treball que es va gestar durant la pandèmia amb el clavecinista argentí Leonardo García Alarcón, que dirigirà el concert al capdavant de la seva formació, Cappella Mediterranea.

 

El projecte inclou música creada en cinc segles d’història: “Una barreja heterogènia extraordinària que arrenca amb Monteverdi, Barbara Strozzi, Stradella i Caldara, un viatge que ens porta d’Itàlia a Espanya, a Anglaterra i fins i tot a Bulgària. Un repertori que té com a objectiu establir connexions entre els estats d’ànim i les textures musicals”, segons el que explica el musicòleg Manel Cereijo al programa de mà del concert.

 

Per a Yoncheva, que ha estat nomenada recentment ambaixadora d’UNICEF a Bulgària, aquest projecte té una gran importància personal i artística. L’artista vol destacar la qualitat atemporal d’aquesta música, “la sensació de llibertat il·limitada que ens ofereix als éssers humans d’una manera tan instantània”. Per a Yoncheva “és una crida a un renaixement, a la renovació del tipus que el nostre món tan desesperadament necessita avui. És un viatge de tornada als més profunds recessos de la psique humana i als seus orígens en la música i les arts. És sorprenent descobrir fins a quin punt determinats estils de composició musical ens han mantingut sorprenentment a prop al llarg de cinc-cents anys d’història, imbuïts, com són, d’una enorme empenta emocional i alhora d’una gran senzillesa”, sosté la soprano, que aquest octubre va rebre el premi Opus Klassik com a cantant de l’any 2021 per Rebirth. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet