ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Circuit de Lied del Montseny arriba a Arbúcies i Riells i Viabrea

12/11/2021 |

 

https://www.enderrock.cat/noticia/23540/circuit-lied-montseny-arriba-arbucies-riells-viabrea

S'hi recordarà el pintor Anglada i Camarasa i sonarà un piano de taula del 1805
Breda acull un homenatge a Robert Gerhard

L'XI Circuit de Lied del Montseny, organitzat per La Fàbrica de Lied, arriba el proper cap de setmana a les poblacions d'Arbúcies i Riells i Viabrea amb dues vetllades per posar en valor el patrimoni musical, històric, artístic i natural de Catalunya en un ambient únic i proper.

Així, el dissabte 13 de novembre als Jardins del Roquer d'Arbúcies (12.30 h) es farà un homenatge musical al pintor Hermen Anglada i Camarasa (1871-1959) i a l'obra que aquest artista barceloní va fer a Arbúcies, sovint inspirat per la vegetació frondosa. Els infants de la coral Aula Musical d'Arbúcies cantaran "Anglada era el seu nom", recordant aquest artista que durant molts anys va mantenir una relació estreta amb la localitat. Les pintures d'Anglada i Camarasa encaixen a la perfecció amb les composicions del tombant dels segles XIX i XX, per això s'ha confeccionat un programa en què la soprano Mireia Tarragó i l'arpista Esther Pinyol aniran desgranant les "Cançons de carrer" d'Enric Morera, la "Cançó de comiat" i "Aquarel·la del Montseny" d'Eduard Toldrà, "El tralalá y el punteado" i "El majo discreto" d'Enric Granados i les "Quatre tankes de Felícia Fuster" de Joan Magrané, a més de "L'hora de l'alba" i "El rossinyol" de Manuel Blancafort.

L'endemà, diumenge 14 de novembre, el circuit es desplaçarà a l'Ermita de Sant Martí de Riells del Montseny (12 h), amb el recital "L'estiuet de música de Sant Martí". Roger Illa –pianista, compositor i especialista en instruments de teclat històrics– interpretarà alguns dels grans clàssics amb un piano de taula fabricat a París el 1805 per Sébastien Érard, un instrument amb unes qualitats tímbriques, uns efectes i uns colors harmònics molt diferents als dels pianos d'avui dia; és per això que la vetllada serà tan especial, perquè les notes de l'instrument ressonaran per les parets d'un edifici com l'Ermita de Sant Martí en un paratge tan bucòlic com Riells del Montseny. Roger Illa estarà acompanyat en aquesta actuació de la soprano Maite Mer.

El Lied segueix arreu del Montseny
Enguany, el festival recupera la figura del compositor català Robert Gerhard, del qual se celebra aquest any el 50è aniversari de la seva mort. Gerhard va ser un dels principals protagonistes de la música catalana del segle XX, estretament vinculat a les avantguardes artístiques i a la renovació dels llenguatges musicals i la innovació creativa.

D'altra banda, des de La Fàbrica de Lied, volen promoure enguany la programació de propostes de nova creació i estrenes absolutes, producte de la creació jove. El XI Circuit de Lied del Montseny vol potenciar així propostes artístiques transversals i innovadores partint del gènere del lied però sense restriccions de cap mena. És més, amb l’objectiu de posar en contacte les diferents organitzacions que impulsen el lied a Catalunya, ha organitzat, també, la I Assamblea Catalana de Lied el 21 de novembre del 2021 al Teatre Auditori de Llinars.

En els pròxims mesos, el circuit també passarà per Gualba (20/11 a les 18h); Santa Coloma de Farners (4/12 a les 20h), en homenatge al pintor Josep Beulas; Barcelona (17/12 a les 18:30h), en un concert nadalenc; Santa Coloma de Farners (2/01); i Sant Esteve de Palautordera. 


440 Clàssica

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet