ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Albert Guinovart revisarà el Cant de la Sibil·la de la Catedral de Barcelona

24/11/2021 |

 

Albert Guinovart compositor del Cant de la Sibil·la de la Catedral de Barcelona

La mateixa Nit de Nadal, el Canal 33 emetrà el documental El Cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona estrenat en el marc del Festival In-Edit

Avui 24 de novembre, quan falta just un mes per la Nit de Nadal, el Cor Francesc Valls presenta una nova edició del Cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona. A dos quarts de dotze de la nit, després de l’ofici de lectures del dia de Nadal, podrem escoltar per 13è any consecutiu la recuperació del Cant de la Sibil·la que va fer el Cor l’any 2009. Seguidament se celebrarà la Missa del Gall presidida pel Cardenal Arquebisbe de Barcelona Joan Josep Omella.

Així mateix, com acostuma a ser tradició, el Cor encarrega a un autor de prestigi una revisió contemporània del Cant de la Sibil·la. Aquest any se li ha encarregat al reconegut compositor barceloní Albert Guinovart. Guinovart, ja havia participat en un encàrrec del Cor, estrenant un Dixit Dominus l’any 2018.

El Cant de la Sibil·la és un drama sacre que es va deixar de representar a la Seu barcelonina l’any 1575. La Sibil·la és un personatge femení vestit a l'antiga amb riques vestidures i que amb una espasa a la ma, anuncia l’Apocalipsi. Aquest any també és especial perquè la Nit de Nadal el Canal 33 emetrà el document El Cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona. El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, ha impulsat la producció d’aquest documental realitzat per la productora Akerblom Studio, amb Marc Castañé al capdavant, i amb el suport del Cor Francesc Valls i la Catedral de Barcelona. El documental es va estrenar el passat 2 de novembre en el marc del Festival In-Edit, als Multicines Aribau.

El documental recull les diferents versions que s’han encarregats a diversos compositors contemporanis perquè creïn amb melodies actuals ‘El Cant de la Sibil·la’.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet