ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'ESMUC i el Palau de la Música homenatgen el compositor Joan Guinjoan

28/11/2021 |

 

http://www.revistamusical.cat/lesmuc-i-el-palau-de-la-musica-homenatgen-el-compositor-joan-guinjoan/

Aquest diumenge 28 de novembre (19 hores), coincidint amb el dia en què Joan Guinjoan faria 90 anys, ensembles de música contemporània de l’ESMUC oferiran al Petit Palau un concert d’homenatge al compositor de Riudoms, nascut el 1931 i traspassat l’1 de gener de 2019, en què interpretaran obres seves.

“Les dues ànimes de Guinjoan”, tal com ha titulat el concert Ernest Martínez Izquierdo, que en serà un dels directors, pretén reflectir la versatilitat del seu llenguatge compositiu, d’una banda eclèctic –i obert a contactes amb el flamenc i el jazz– i de l’altra intel·lectual –i, per tant, més lligat amb la tradició culta.

Per això, en el programa del concert –d’uns seixanta minuts de durada–, hi haurà obres representatives de totes aquestes estètiques, com ara Homenatge a Carmen Amaya, El diari i Gic 79 de Guinjoan, però també la Suite de L’òpera de tres rals de Kurt Weill o Chemin IV de Luciano Berio.

El concert serà a càrrec de dues formacions de l’Escola Superior de Música de Catalunya: el conjunt de percussió, dirigit per Lorenzo Ferrándiz i Ramon Torramilans, i l’Ensemble Contemporani, sota la direcció d’Ernest Martínez Izquierdo. Així, el projecte combina una doble missió pedagògica, ja que donarà a conèixer tant música dels segles XX i XXI com també patrimoni musical català.

Considerada una de les personalitats fonamentals i més destacades de la música catalana de la segona meitat del segle XX, Joan Guinjoan va ser deixeble de Cristòfor Taltabull i de Pierre Wissmer a París, on també va conèixer l’obra d’Arnold Schönberg, Luciano Berio, Karlheinz Stockhausen, György Ligeti, Pierre Boulez o Iannis Xenakis. L’ESMUC manté un estret vincle amb aquest compositor arran del Premi Internacional per a Joves Compositors que porta el seu nom i que ja ha arribat a les vint edicions. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet