ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Savall clou la seva integral de simfonies de Beethoven

30/11/2021 |

 

El proper 15 de desembre, Le Concert des Nations, sota la batuta del director Jordi Savall, porta a l’escenari del Gran Teatre del Liceu la 8ª i 9ª simfonia de Ludwig van Beethoven juntament amb La Capella Nacional de Catalunya, Sara Gouzy, Laila Salome Fischer, Mingjie Lei i Manuel Walser.

 

Amb aquesta entrega, el mestre Jordi Savall clou la integral de simfonies de Ludwig van Beethoven, que commemoren el 250 aniversari del naixement del compositor de Bonn. El cicle de Beethoven dirigit per Jordi Savall ja ha visitat les sales de concert més importants d’Europa amb èxit notable de públic i crítica. Interpretar la 9a al Gran Teatre del Liceu conclou el cicle complet de les simfonies a Barcelona—les 7 altres han estat presentades en concerts a l’Auditori de Barcelona entre 2019 i 2021.

 

Aquest catàleg imprescindible de nou simfonies ha transcendit com un cos únic a la història de la música, i Savall serà el traductor d’aquestes pàgines, una immersió al geni que ho va canviar tot: la música, la figura de l’artista, el públic i el món. Un vademècum inesgotable que conté totes les possibles emocions i que serveix de guia per a la vida. La integral de simfonies recull una interpretació revolucionària amb criteris i instruments històrics que busca retrobar el so original de l’orquestra en temps de Beethoven. A la vuitena simfonia és on es percep un enorme contrast entre els fets de la vida del compositor i l’alegria i la vitalitat d’aquesta partitura. Per contra, la novena simfonia marcava una nova categoria: la incorporació de les veus solistes i el cor en una simfonia, un fet insòlit, on el poema de Schiller convidava a convertir-se en un símbol de llibertat. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet