ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Festival Clàssics L'Escala-Empúries proposa amb concert de cançó catalana

30/11/2021 |

 

El Festival Clàssics L’Escala-Empúries presenta un concert amb l’arpista Esther Pinyol i la soprano Numil Guerra,  dissabte 4 de desembre a les 18h a L’Escala

El Festival tanca la seva 28a temporada amb aquest programa amb el duo format per l’arpista Esther Pinyol i la soprano Numil Guerra, que oferiran el darrer concert de la 28a temporada del Festival Clàssics L’Escala-Empúries. El programa, amb l’inusual format de veu i arpa, comptarà amb un seguit d’obres catalanes, però també farà sonar peces clàssiques del repertori líric. El Festival Clàssics L’Escala-Empúries acull aquesta proposta, que uneix patrimoni català i obres ben conegudes a escala internacional, dissabte 4 de desembre a les 18h a l’Alfolí de la Sal de L’Escala, espai singular que exposa la tradició marinera de la població.

El programa s’encetarà amb dos autors reconeguts del repertori de cançó catalana, primer serà el torn de les Cançons de carrer, d'Enric Morera, que donaran pas a Jo et pressentia com la mar de Frederic Mompou. També no faltarà el compositor Eduard Toldrà, mestre de la cançó catalana, amb la meravellosa Cançó de Comiat. L’ocasió també servirà per celebrar l'any Robert Gerhard amb Six Catalan Folksongs. Abans d’iniciar una part més amb clàssics de la lírica, hi haurà espai per l’arpa sola amb La Source de Zabel.

De G. Verdi se n'interpretarà la tercera ària de la Leonora de Il Trovatore, i de G. Bizet la cèlebre Habanera de Carmen. Un cop visitat el lirisme europeu serà el torn d’endinsar-se en obres de caire nadalenc i festiu. S’acabarà el recital amb dues nadales, Eixa Nit, del compositor de L’Escala Lluís Albert i finalment s’interpretarà la cançó tradicional catalana El noi de la mare.

Aquest concert suposa el darrer la temporada actual del Festival Clàssics L’Escala-Empúries, una edició que ha comportat el retorn del cicle després de l’aturada pandèmica. La tornada s’ha produït a diversos indrets, amb bellesa i molt de caràcter, de L’Escala. S’han ofert propostes a l’Església de Sant Pere de l’Escala, a l’Alfolí de la Sal de L’Escala i a l’Església de Sant Martí d’Empúries. L'Associació Cultural Pau Casals de L’Escala, organitzadora de l’esdeveniment, ja prepara amb il·lusió la pròxima edició amb propostes que prometen emocionar, sorprendre i fer gaudir l’espectador a tocar de l’aigua de la mediterrània. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet