ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Els cors de Palau Vincles estrenen la cantata' Beethoven i els fantasmes de la música'

3/12/2021 |

 

Diumenge 12 de desembre, a les 12 h, tindrà lloc un dels moments més esperats per als cors de Palau Vincles, un dels concerts anuals al Palau de la Música Catalana, en què les formacions corals del projecte es reuneixen presencialment a la sala modernista. En aquesta ocasió els cors de Palau Vincles oferiran l’estrena absoluta de la cantata Beethoven i els fantasmes de la música, encarregada a Marian Márquez i Ariadna Pastor. L’obra s’havia d’haver estrenat el juny del 2020, amb motiu del 250è aniversari del naixement de Beethoven, però la pandèmia ha fet que l’estrena s’hagi ajornat un any i mig i arribi ara, com a celebració de Nadal.

La peça es va concebre amb l’objectiu d’apropar la música clàssica als infants i joves del cors, i per bé que Beethoven n’és el protagonista, la música també s’inspira en els principals compositors de música clàssica de la història, com Mozart, Haydn, Wagner o Schubert, entre d’altres.

En total seran 700 infants i joves (500 integrants de les formacions corals de Palau Vincles i 200 dels centres adscrits procedents de l’Escola de Músics) els que participaran en l’estrena, amb direcció escènica de Dani Coma i direcció musical d’Esteve Nabona (director artístic de Palau Vincles) i Mercè Pi, Quima Ferré i Guifré Canadell (directors de cors de Palau Vincles).

L’esdeveniment, un concert amb entrades per invitació per a les famílies dels cantaries, suposa una nova oportunitat per donar visibilitat al projecte i una experiència magnífica per als nens i nenes d’actuar junts en un escenari com el Palau de la Música Catalana davant del públic. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet