ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Cant de la Sibil·la de la Catedral de Barcelona s'avança una hora

22/12/2021 |

 

El Cant de la Sibil·la de la Catedral de Barcelona s’avança una hora per adaptar-se a les noves mesures decretades pel Govern

Després de les noves mesures decretades pel govern de la Generalitat de Catalunya per intentar frenar l’augment de casos del coronavirus provocats per la nova variant Òmicron, la Catedral de Barcelona ha decidit avançar una hora tota la celebració de la Nit de Nadal.


Per tant, el nou horari és:
21.15 hores Obertura de portes de la Catedral de Barcelona
21.45 hores Ofici de lectura de la Nit de Nadal
Cant de la Sibil·la amb el Cor Francesc Valls
Missa del Gall, presidida pel Cardenal Arquebisbe Joan Josep Omella

El contingut del Cant de la Sibil·la es manté, per tant, aquest any si que es podrà escoltar en directe l’encàrrec de la revisió contemporània del Cant que aquest any se li ha encarregat al reconegut compositor, Albert Guinovart. La Sibil·la serà interpretada per la mezzo Mariona Llobera que l’interpretarà per tercer any consecutiu després de rellevar a Eulàlia Fantova, membre també, del mateix Cor. Tot, sota la batuta experta del director titular del Cor, Pere Lluís Biosca.

Cal recordar que el Cant de la Sibil·la és un drama sacre que es va deixar de representar a la Seu barcelonina l’any 1575. La Sibil·la és un personatge femení vestit a l'antiga amb riques vestidures i que amb una espasa a la ma, anuncia l’Apocalipsi.

Així mateix, aquest any també és especial perquè la Nit de Nadal, a les 22.50 hores al Canal 33 emetrà el document El Cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona. El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, ha impulsat la producció d’aquest documental realitzat per la productora Akerblom Studio, amb Marc Castañé al capdavant, i amb el suport del Cor Francesc Valls i la Catedral de Barcelona. El documental es va estrenar el passat 2 de novembre en el marc del Festival In-Edit, als Multicines Aribau. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet