ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Ajornat a la temporada vinent l'intercanvi cultural entre el Liceu i l'Òpera de París

22/12/2021 |

 

https://www.elperiodico.cat/ca/oci-i-cultura/20211222/covid-obliga-posposar-concert-orquestra-liceu-a-paris-13020143

L’increment de casos de covid a Europa i la incertesa actual obliguen a suspendre el concert de l’Orquestra del Gran Teatre a la capital francesa el 9 de gener. L’Orquestra de l’Òpera de París que dirigeix Gustavo Dudamel ja va suspendre la seva actuació al novembre després de detectar un contagi

L’Orquestra Simfònica del Liceu no viajarà a París el pròxim 9 de gener. «A causa de l’increment de casos de covid a Europa per l’entrada de la variant òmicron i el context d’incertesa actual, l’Òpera de París i el Liceu s’han vist obligats a posposar l’intercanvi d’orquestres previst per aquesta temporada», han explicat aquest dimecres els responsables del Gran Teatre a través d’un comunicat.

Les dues insitucions han acordat que l’agermanament entre les dues institucions en diferents activitats començaran el seu primer intercanvi la temporada 22/23, coincidint amb la culminació de la celebració del 175 aniversari del Liceu.

El concert de l’orquestra del Gran Teatre no és el primer que se suspèn. Tres dies abans del concert a Barcelona del conjunt parisenc, previst per a diumenge 21 de novembre, es va anul·lar l’actuació que l’Orquestra de l’Òpera de París havia d’oferir en el Liceu dirigida per Gustavo Dudamel, el seu flamant titular, en el que havia de ser l’inici d’una gira internacional, també suspesa. Es va mantenir la data del 9 de gener prevista per a l’actuació de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigida per Josep Pons. Però amb els contagis per covid-19 disparats de nou a Europa, els responsables del Gran Teatre i els de l’Òpera de París han optat finalment per suspendre l’actuació.

Marta Cervera
El Periódico de Catalunya

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet