ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Casablancas i André professors convidats de la 8ª edició del Curs Internacional Barcelona Modern

11/1/2022 |

 

Benet Casablancas i Mark André professors convidats de la 8ª edició del Curs Internacional Barcelona Modern. Dijous 13 de gener, concert monogràfic a Benet Casablancas a la Universitat Autònoma de Barcelona

Demà dimecres 12 de gener s’inicia la 8a edició del Curs Internacional de Composició Barcelona Modern, organitzat pel Barcelona Modern Ensemble i l’Institut Français-Barcelona.

El curs està dirigit principalment a joves compositors (seleccionats per convocatòria oberta de dossiers), que seran tutelats per un compositor convidat de reconegut prestigi. En aquesta edició, són dos compositors els convidats, el català, de reconeixement internacional, Benet Casablancas i el francès Mark André.

Estructurat en tres trobades de tres dies cadascuna (jornada intensiva: de 10h a 14h i de 16h a 20h), els Participants ACTIUS seleccionats desenvoluparan un projecte de composició supervisats per un dels compositors convidat, amb el BARCELONA MODERN ENSEMBLE (ensemble resident permanent) per a música acústica, o el SYNTAGMA PIANO DUO (ensemble resident convidat) per a música mixta. Els compositors seleccionats entre els Participants OIENTS tindran una sessió de panell de lectura amb un dels ensembles, a més d’accés il·limitat a totes les activitats del curs.

Les dates de les trobades i concerts finals són les següents:
* Primera trobada: 12, 13 i 14 de gener del 2022.
* Segona trobada: 16, 17 i 18 de març del 2022.
* Tercera trobada: 25, 26 i 27 de maig del 2022 (música acústica).
8, 9 i 10 de juny del 2022 (música mixta).
27 de maig - concert final BARCELONA MODERN ENSEMBLE
10 de juny - concert final SYNTAGMA PIANO DUO

El curs es desenvoluparà de manera PRESENCIAL al voltant de classes magistrals individuals i col·lectives dictades pels compositors convidats, conferències per part dels participants, conferenciants convidats, tallers instrumentals a càrrec dels músics dels ensembles (resident i convidat), que estaran a disposició dels alumnes durant el curs, així com workshops, assajos oberts i concerts.

L’activitat acaba amb l’estrena en concert públic de les obres realitzades, pels compositors seleccionats com a participants actius, durant el curs.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet