ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Ludovic Morlot: ”Vull que tothom se senti orgullós del projecte de l'OBC”

19/1/2022 |

 

El nou director titular de l’OBC ha explicat als mitjans la seva visió i reptes amb la formació. Aquest cap de setmana dirigirà el seu primer programa des que ha estat nomenat amb obres de Bach, Betsy Jolas, Schumann, Carter i Mahler, i el pianista Pierre-Laurent Aimard.

Ludovic Morlot, nou director titular de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya a partir de la propera temporada, torna aquest cap de setmana al capdavant de la formació per dirigir el programa titulat Allò que em diu l’amor, amb obres de Bach, Betsy Jolas (estrena nacional), Schumann, Carter i Mahler, i amb el pianista Pierre-Laurent Aimard com a solista convidat.

El director francès ha destacat que “l’OBC és un instrument increïble, amb una gran qualitat i on espera que hi hagi un intercanvi d’inspiracions mútues amb els músics”. La tria de Morlot per dirigir l’OBC ha estat la culminació d’un procés de recerca iniciat fa tres anys i que vol ser l’impuls definitiu al nou projecte artístic de l’OBC i L’Auditori per al futur. La decisió és fruit d’un treball intens de la direcció artística de L’Auditori i ha comptat, també, amb la implicació i complicitat dels membres de l’Orquestra.

En aquest sentit, Morlot ha subratllat que vol fer una feina perquè “tothom se senti orgullós del projecte de l’OBC i de L’Auditori, tant els membres de l’orquestra com els públics de la casa i la ciutat. Barcelona és un imant cultural amb una gran projecció i un lloc on inspirar-se”.

Robert Brufau, director de l'Auditori, ha remarcat que “amb Ludovic Morlot al capdavant, l’OBC se situa en l’àmbit internacional per defensar el paper que la música simfònica ha de jugar al segle XXI. Morlot ha demostrat ser capaç d’impulsar el creixement artístic de grans formacions que, gràcies al seu lideratge, han aconseguit grans fites. La modernitat i el rigor formen part del seu ADN com a artista, i això es fa evident en tot el que fa, des de la gestió fins a l’escenari, amb plena consciència dels reptes de la societat actual”.

Entre els ambiciosos projectes d’aquesta nova etapa, Morlot impulsarà la presència digital de l’orquestra, els enregistraments discogràfics, les residències internacionals, els programes de desenvolupament de talent i el creixement de l’orquestra, amb la incorporació de nous talents a la família de l’OBC.

Igualment Ludovic Morlot vol posar en relleu “els músics i compositors locals, investigar sobre el repertori català pensant més en la projecció local i per a la ciutadania que no pas en la fama internacional” que, apunta, “no ha de ser el nostre objectiu, sinó el resultat natural de la tasca que durem a terme”.

Respecte al repertori que dirigirà al capdavant de l’OBC, Morlot ha comentat que “tinc diverses idees, però primer vull escoltar l’organització per conèixer de primera mà les necessitats de L’Auditori i l’OBC. M’agrada la visió de treballar sobre programes temàtics, ja que amb això creem un punt d’atenció sobre el que el públic pot reflexionar i connectar-se amb la música”.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet