ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

600 cantants de 61 països al Concurs Tenor Viñas

21/1/2022 |

 

El Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas arriba a la 59 edició amb una participació rècord de 600 cantants de 61 països, una xifra que només es va superar lleugerament l’any 2015 i que suposa una important fita en temps de pandèmia. Aquest fet demostra que, malgrat els entrebancs que ha suposat la situació sanitària, el certamen s’ha consolidat com un referent en el món de l’òpera a nivell internacional i com una oportunitat per als joves intèrprets amb més talent de tot el món.

De fet, més d'un 93% dels inscrits són estrangers i en destaquen països com ara Corea del Sud, amb 187 participants; EUA, amb 48, Rússia, amb 45; Itàlia, amb 27; i Regne Unit, amb 21. El número d’intèrprets espanyols inscrits en aquesta edició ha estat de 39, 11 d’ells catalans, una de les xifres més altes dels darrers anys. Del total de participants, 332 són dones (254 sopranos, 74 mezzosopranos i 4 contralts) i 268 homes (14 contratenors, 110 tenors, 93 barítons, 23 baix-barítons, i 28 baixos).

El pregó d’aquest dissabte 22 de gener al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, que correrà a càrrec de Victor Garcia de Gomar -Director Artístic del Gran Teatre del Liceu i president del jurat del Concurs- i comptarà amb un recital de la soprano sueca Iréne Theorin, donarà el tret de sortida al certamen, que se celebrarà la setmana vinent a la capital catalana.

Un total de 66 cantants provinents de 23 països van ser seleccionats entre 325 candidats en les audicions internacionals que es van fer al novembre als principals teatres d’òpera del món: San Francisco Opera, Opéra National de París, The Metropolitan Opera House (Nova York), Royal Opera House Covent Garden (Londres), Teatro alla Scala (Milà), Staatsoper Unter der Linden (Berlín), Teatro Real (Madrid), The Bolshoi Theatre of Russia (Moscou) i el National Centre for the Performing Arts (Beijing). A aquests se sumaran els escollits en la prova preliminar de Barcelona, que té lloc al Liceu des de dimecres 19 fins a divendres 21 de gener.

Tots ells participaran a la segona prova dels dies 23 i 24 al Conservatori Superior de Música del Liceu, on també es farà la semifinal els dies 25 i 26. Aquestes proves es realitzaran sense públic degut a la situació sanitària. El Gran Teatre del Liceu acollirà la prova final el proper divendres 28. Després d’un concert davant de públic en el que actuaran els finalistes, el jurat farà la deliberació i comunicarà el veredicte. Els guanyadors tornaran al mateix escenari el diumenge 30 per un concert especial en el que es farà entrega dels guardons. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet