ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Jordi Savall membre d'honor de la Royal Philharmonic Society

2/2/2022 |

 

Dimarts, 1 de febrer, en el marc del concert que va oferir al Wigmore Hall de Londres amb les entrades esgotades, la Royal Philharmonic Society va distingir Jordi Savall com a Membre d’Honor d’aquesta entitat “per la seva valuosa aportació en la recuperació de tresors musicals que s’haurien pogut perdre sense el seu mestratge,” en paraules James Murphy, al capdavant d’aquesta institució que va fer-li lliurament d’aquesta distinció.

La Royal Philharmonic Society, creada el 1813, és una de les entitats musicals més antigues i prestigioses del Regne Unit i d’Europa. El 1826, va crear aquesta distinció honorífica per reconèixer el “servei a la música “ que han fet músics excepcionals al llarg de la història. En aquests dos segles, han fet membres d’honor personalitats com Fèlix Mendelssohn, Franz Liszt, Richard Wagner, Giuseppe Verdi, Antonin, Dvorák, Clara Schumann, Maurice Ravel, Igor Stravinski, György Ligeti, Pierre Boulez, i més recentment George Benjamin i Stephen Sondheim, que va ser el darrer músic a qui es va distingir el 2019. Pau Casals és l'altre músic català que també forma part d’aquesta llista històrica dels reconeguts per la Royal Philharmonic Society.

Savall ha entrat a formar part d’aquest grup selecte dins la història de la Royal Philharmonic Society “per haver preservat el llegat de la viola de gamba fins als nostres dies, perquè en les teves mans, la música històrica no sona mai acadèmica,” va afegir James Murphy. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet