ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Julia Lezhneva debuta al Palau de la Música amb un recital de Händel, Vivaldi, Schumann i Rossini

4/2/2022 |

 

El proper 7 de febrer, la soprano russa Julia Lezhneva oferirà al Palau de la Música Catalana un recital, corresponent al cicle Palau Grans Veus, d’àries i cançons del Barroc i Romanticisme que suposarà el seu debut a la sala modernista. La puresa d’una veu angelical i una tècnica refinada fan de les seves actuacions, aclamades pel públic i la crítica d’arreu, cites imprescindibles i garantia d’afrontar un repertori divers, sobretot de la música antiga i barroca. Guanyadora de diversos premis internacionals, Lezhneva ha cantat a les principals sales europees i del món, acompanyada de les orquestres i els directors més prestigiosos, i és també artista habitual en molts festivals destacats. Al Palau cantarà peces d’oratori i d’òpera de Händel, Vivaldi, Schumann i Rossini, al costat del pianista Pavel Nersessian.

La primera part del concert, “ve impregnada del millor Barroc”, diu el musicòleg Manel Cereijo al programa de mà del concert. De Georg Friedrich Händel, Lezhneva interpretarà “Rejoice greatly” d’El Messies, “ària plena de bellesa melòdica i ornament”; el recitatiu “Carmelitarum ut confirmet ordinem” i l’ària “O nox dulcis, quies serena”, del motet sacre Saeviat tellus inter rigores; l’ària “Un pensiero nemico di pace”, de l’oratori Il trionfo del Tempo e del Disinganno, “on es despleguen passatges de coloratura de gran virtuosisme vocal”, i la “bellíssima” ària de Morgana “Credete al mio dolore” de l’òpera Alcina. D’Antonio Vivaldi cantarà “la corprenedora” “Sposa son disprezzata”, l’ària més popular de l’òpera Bajazet, i l’ària “Agitata da due venti” de La Griselda. Per la seva banda, Pavel Nersessian intervindrà en solitari amb “Les petits moulins à vent” de Pièces de clavecin III/XVII-269 de François Couperin.

Obrirà la segona part del concert, dedicada al Romanticisme, el cicle de cançons Liederkreis, op. 39 de Robert Schumann; “basades en poemes de Joseph von Eichendorff, aquestes cançons tenen un component emocional molt acusat, com era habitual durant el Romanticisme, i Schumann les creà uns mesos abans de casar-se amb la pianista Clara Wieck”, explica Manel Cereijo. Després hi haurà una segona intervenció en solitari del pianista amb “Einfach”, romança núm. 2 en Fa# major de Drei Romanzen, op. 28 del mateix Schumann. El concert es clourà amb La regata veneziana de Gioachino Rossini, “un cicle deliciós de tres canzonette publicades a Milà el 1878 basades en poemes del comte Carlo Pepoli, en dialecte venecià, en què Anzoleta anima el seu enamorat a guanyar la cursa de góndoles amb una música farcida d’ornamentació, obra en què un Rossini ja ancià condensa tot el seu poder de fascinació i capacitat per crear bellesa”. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet