ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Més de 5500 persones gaudeixen del Festival Emergents de L'Auditori

14/2/2022 |

 

14 concerts en 4 dies que han aplegat més de 200 artistes a les diferents sales de L’Auditori de Barcelona. El Festival Emergents Barcelona, que s’ha celebrat entre el dijous 10 i el diumenge 13 de febrer, ha aplegat més de 5500 espectadors en els 14 concerts que ha celebrat.

Especialment destacats han estat els dos programes que ha realitzat l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya amb els solistes Eric Lu al piano i Alejandro Gómez Pareja al violoncel. Dos concerts que han comptat amb el debut a Barcelona de la directora mexicana Alondra de la Parra i que han omplert a vessar la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori.

De la mateixa manera, cal destacar l’impactant concert de la Banda Municipal de Barcelona, amb dos prodigis del trombó com a solistes: Polina Tarasenko i Iván Plaus.

La novetat d’aquesta edició ha estat la Marató de cambra gratuïta que s’ha celebrat durant la jornada de dissabte a la Sala 2 Oriol Martorell i que ha aplegat més de 1000 persones que han gaudit de 9 joves talents durant les 7 hores de música en directe i 6 concerts que s’han realitzat. Tots ells músics extraordinaris que han arribat avalats per algunes de les grans institucions musicals dels país i internacionals. De la mà del programa ECHO Rising Stars el Konserthuset d'Estocolm ens ha presentat el violinista Johan Dalene, el Concertgebouw d'Amsterdam la flautista de bec Lucie Horsch i el Barbican de Londres el trompa Ben Goldscheider, Joventuts Musicals de Catalunya ens ha apropat el talent de la soprano Mireia Tarragó i el pianista Eudald Buch, i el Concurs Internacional Maria Canals ens ha donat a conèixer el guanyador de l'edició de 2019, el pianista Daumants Liepiņš. A més, la Marató ha tingut, per exprés desig de L’Auditori, una important presència d'obres de compositores com Pauline Viardot, Sofia Gubaidulina, Francesca Caccini, Jane Vignery, Anne Danican Philidor, Alma Mahler, Matilde Salvador, Clara Schumann i Ilse Weber, a més de les estrenes nacionals d'obres de Tebogo Monnakgotla i Lotta Wennäkoski.

La present edició del Festival també ha permès a L’Auditori explorar novament formats alternatius, com els concerts corals de la Jove Capella Reial de Catalunya, dirigida per Lluís Vilamajó, i del Cor Jove Nacional de Catalunya, dirigit per Pere Lluís Biosca, que s’han fet amb el públic a l’escenari de la Sala 1 Pau Casals. Uns programes que, per la banda de la formació de Vilamajó, ens ha sorprès per la sofisticada sonoritat de les Membra Jesu Nostri de Dietrich Buxtehude, mentre que la proposta de Biosca ens ha apropat autors catalans del panorama actual, com Mariona Vila, Joan Magrané, Bernat Vivancos i Albert Guinovart. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet