ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Marta Gardolińska serà la principal directora convidada de l'OBC a partir de la propera tempora

16/2/2022 |

 

L’Auditori de Barcelona ha nomenat Marta Gardolińska principal directora convidada de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya per les dues properes temporades a partir del mes de setembre.

L’equip artístic de Robert Brufau fa un pas més en la seva aposta per les veus emergents més destacades del circuit internacional. “El talent, la inquietud, l’honestedat i la creativitat a l’hora de desenvolupar propostes artístiques són atributs de Gardolińska que li estan valent el reconeixement dels projectes més ambiciosos a nivell internacional. En la seva darrera visita, Marta Gardolińska va seduir l’orquestra amb una tècnica i un gest impecables i un sorprenent control del delicat encaix de les veus en una partitura tan exigent com El Corn Màgic de la Joventut de Mahler. És una aposta de L’Auditori i l’OBC per una etapa de futur compromesa amb els nous lideratges d’artistes que estan fent avançar el món de les arts sense deixar de banda la realitat social que ens envolta”.

Per la seva banda, Gardolińska ha comentat que “tinc moltes ganes del meu viatge musical amb els meravellosos músics, el director titular, Ludovic Morlot, i tot l'equip de l'OBC a la bonica ciutat de Barcelona. Des del primer assaig que vaig tenir amb l'orquestra, vaig sentir una atmosfera especial de molta concentració, gran generositat musical i fluida comunicació i estic segura que això ens permetrà crear molts moments musicals especials en les properes temporades. Una de les coses que més agraeixo d'aquesta oportunitat és l’enfocament obert i inventiu per a la cura de programes que comparteixo amb l'equip de programació de l'OBC. Em permet triar un repertori atrevit i portar música de la meva Polònia natal, però també conèixer la producció d'alguns compositors catalans. Tots aquests projectes tan estimulants es veuen reforçats per la perspectiva de passar una mica més de temps i compartir música amb la gent de Barcelona, que és una de les meves ciutats preferides!”.

Marta Gardolińska va debutar al capdavant de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya durant la temporada 2019-20 amb un programa encapçalat per Des Knaben Wunderhorn de Mahler i les veus del tenor Ian Bostridge i la soprano Dorothea Röschmann. Un concert que està disponible, a la carta, a L’Auditori Digital. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet