ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El violoncel·lista Roger Morelló Ros fusiona Schumann amb tango

17/2/2022 |

 

El violoncel·lista català Roger Morelló Ros, acompanyat per la pianista alemanya Alica Koyama-Müller, presenta dimarts 22 de febrer a Tarragona el disc Schumann goes Tango. L’àlbum, produït per l’Austrian Gramophone, inclou una sorprenent combinació d’obres de Robert Schumann i alguns dels tangos més importants dels darrers temps.

L’estrena serà a les set del vespre al Teatre Metropol de la capital del tarragonès. El programa viurà una segona interpretació, tan sols dos dies després, dijous 24 de febrer a les vuit del vespre, al Teatre Principal de Valls. Morelló, originari de Reus, però establert a Alemanya, viurà de manera especial aquestes dues interpretacions, en tornar momentàniament a la seva terra natal.

Així com tenim diferents cultures dins del nostre país, de la nostra identitat, la música és un llenguatge i un lloc on es fusionen diferents estils. Schumann goes Tango busca reproduir aquesta trobada i alimenta la música clàssica amb l’art popular. D’aquesta manera, l’arranjament propi de Spanischer Liebeslieder (cançons espanyoles d'amor) o les Fünf Stücke im Volkston (cinc cançons populars) de Schumann sonaran intercalades amb peces com Graciela y Buenos Aires de José Bragato, o Otoño porteño d’Astor Piazzola, obra per la qual s’ha comptat amb la violinista Sara Cubarsi.

Després de prop de 9 mesos de demora per la pandèmia, el projecte veu, finalment, la llum en un moment de represa del sector musical. Un fet que tant Morelló com Koyama-Müller han celebrat amb alegria i amb reconfort.

Tant el tango com la música de Schumann beuen de la tradició popular dels seus països. De fet, R. Schumann va arribar a dir: “escolta amb diligència totes les cançons populars! Són un tresor de les més belles melodies i t'obren els ulls al caràcter de les diferents nacions". La música de l’alemany i la tradició argentina estan units per un fil que va al més profund de les passions humanes. Una unió que convidarà un públic poc habituat a la clàssica a apropar-se al gènere, i alhora, als que estiguin més familiaritzats amb romanticisme musical, veuran un so de Schumann en un registre completament diferent.

El violoncel·lista català sent una gran connexió amb la música, romàntica i sensible, de Schumann. El tango, per la seva banda, corre per les seves venes i la seva melancolia el reconforta. Després de les dues interpretacions a Catalunya, Morelló, instal·lat actualment a Colònia, portarà la música de l’àlbum en diverses ciutats d’Alemanya durant els mesos vinents. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet