ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Auditori de Barcelona i la Banda Municipal presenten el Segon Curs de Direcció per a banda

17/2/2022 |

 

Després de l’èxit aconseguit en la primera edició, L’Auditori de Barcelona i la Banda Municipal de Barcelona, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Societats Musicals, obren la convocatòria del Segon Curs de Direcció per a Banda de L’Auditori de Barcelona. Dirigit per José R. Pascual-Vilaplana, director titular de la Banda Municipal de Barcelona, el curs es desenvoluparà entre el 13 i el 17 de juny.

Amb aquesta formació, L’Auditori de Barcelona i la Banda volen contribuir a l’enriquiment de talents dintre del món de la direcció bandística a través d’una formació teòrica i pràctica. Els alumnes treballaran el repertori amb la Banda Municipal de Barcelona i veuran aspectes com l'estudi de la gestualitat, l'anàlisi i tècnica d'estudi de partitures, la planificació d'assajos, el repte dels directors d'aconseguir l'afinació, així com aspectes tan necessaris tenint en compte la realitat de les bandes de música com ara la programació en una banda amateur, la motivació i evolució de les formacions.

Amb el mestre Pascual-Vilaplana al capdavant, el curs permetrà que els directors de banda aprofundeixin en aspectes tècnics i obtinguin una visió de context de les bandes de música, tant des del punt de vista del repertori original per aquesta formació com des de l’òptica de la seva singularitat com a grup orquestral.

La novetat d’aquest any serà la participació de dos professors convidats que s’uniran a José R. Pascual-Vilaplana per desenvolupar la tasca docent. Es tracta de Carlos Ramón, sotsdirector de la Banda Municipal de Barcelona, i del compositor Luis Serrano Alarcón, que ja fou director convidat de la Banda Municipal de Barcelona el 2016.

El darrer dia del curs, el divendres 17 de juny, es dedicarà a la preparació del concert de cloenda, on els alumnes de la modalitat actius dirigiran la Banda Municipal de Barcelona amb les peces que han treballat durant la setmana. El concert es realitzarà a la Sala 2 Oriol Martorell de L'Auditori de Barcelona i serà d’accés gratuït amb invitació. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet