ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'òpera torna al Palau de la Música amb ‘L'Orfeo' de Monteverdi dirigit per Fabio Biondi

17/2/2022 |

 

http://www.revistamusical.cat/lopera-torna-al-palau-de-la-musica-amb-lorfeo-de-monteverdi-dirigit-per-fabio-biondi/

El director italià Fabio Biondi es posarà aquest divendres, 18 de febrer (19 h) al capdavant de la seva formació Europa Galante, el Cor de Cambra del Palau i un repartiment format, entre d’altres, pels cantants Ian Bostridge i Roberta Invernizzi per a la interpretació de L’Orfeo de Monteverdi, la propera proposta del cicle Palau Òpera.

L’Orfeo de Claudio Monteverdi, considerada la primera òpera de la història o, en tot cas, la més antiga partitura del gènere conservada completa i que va suposar l’inici d’una nova era. Estructurada en un pròleg i cinc actes, va ser estrenada el 24 de febrer de 1607 en una petita sala del Palau Ducal de Màntua.

La representació al Palau de la Música tindrà un repartiment de luxe, amb noms destacats de la música antiga, com Ian Bostridge, Roberta Invernizzi o Fabio Biondi al capdavant de la seva formació Europa Galante. El director italià s’ha especialitzat en la recuperació de repertori barroc, clàssic i romàntic primerenc, que ha dut als principals festivals i escenaris internacionals.

Aquesta producció de L’Orfeo de Monteverdi es repetirà diumenge a l’Auditorio Nacional de Música de Madrid amb la participació novament del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet