ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El cicle Musicant el Museu Marès recupera el format habitual en la setena edició

18/2/2022 |

 

http://www.revistamusical.cat/el-cicle-musicant-el-museu-mares-recupera-el-format-habitual-en-la-setena-edicio/

El cicle Musicant el Museu Frederic Marès de Barcelona enceta diumenge, 20 de febrer (12 h), la setena edició amb cinc concerts de febrer a juny, fet que suposa la recuperació del format previ a la pandèmia, després que el 2020 calgués suspendre el cicle tot just esdevingut el primer concert i que l’any passat se celebressin tan sols dues breus audicions testimonials.

Així doncs, el cicle reprèn el segell distintiu d’adaptar les sales d’exposició del Museu per a cadascuna de les propostes musicals. La proximitat amb l’intèrpret i l’embolcall de les obres d’art aconsegueixen crear una atmosfera particular i especial que contextualitza cada època musical proposada. El compromís d’estudiants, graduats i professorat de l’ESMUC des de l’inici del projecte garanteix una implicació tant en la definició del repertori com en el treball actiu per mostrar un programa interrelacionat amb les obres del Museu que culmina el dia del concert.

Dos dels concerts d’enguany retran un homenatge especial a les dones compositores: el primer, a Pauline Viardot-Garcia, amb un programa titulat Barcelona-París, l’esperit romàntic de les cançons de saló, que inclourà, a més d’obres seves, també peces de Ferran Sor, Federico Moretti, Ferdinand Paër i Manuel Garcia. El duet Cantos del Aire, format per la soprano Laura Martínez Boj i el guitarrista Bernardo Rambeaud, serà el protagonista d’aquesta audició, que tindrà lloc a la Sala Femenina.

Aquest mateix espai acollirà el segon concert, el 20 de març, a càrrec del fortepianista Roger Illa, que interpretarà obres de Leopold Kozeluch, Daniel Steibelt, Ferran Sor, Wolfgang A. Mozart, Joseph Haydn i Carles Baguer.

Un concert espiritual és el títol de la tercera proposta, amb obres de Marin Marais, Georg Philip Telemann i François Couperin. El 24 d’abril, la Sala del Barroc serà l’escenari de l’actuació de Miguel Bonal (viola de gamba), Nicole Wolfsohn (flauta de bec) i Darío Tamayo (clavicèmbal), sota l’esguard d’una Immaculada Concepció d’Antonie Dupar de mitjan segle XVIII.

El cicle prosseguirà el 29 de maig amb la presentació en societat d’una adquisició del Museu, l’escultura Tres joves de Frederic Marès. Amb aquest motiu es podran escoltar obres d’Eduard Toldrà, Henri Duparc i Frederic Mompou a l’Estudi-Biblioteca, a càrrec d’un conjunt d’alumnes del Màster de Lied de l’ESMUC, sota la coordinació d’Assumpta Mateu.

Finalment, la setena edició de Musicant el Museu Marès culminarà el 19 de juny amb un espectacle de jazz titulat Links, que farà un homenatge a Tete Montoliu amb motiu del vint-i-cinquè aniversari de la seva mort. Elisabet Raspall, acompanyada del seu trio i de Marcel·lí Bayer als saxòfons, actuarà al Pati del Museu.

Tots els concerts tindran lloc en diumenge, a les 12 h, i l’entrada inclou la visita al Museu, situat al número 5 de la plaça de Sant Iu, al costat de la catedral de Barcelona. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet