ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Orquestra Simfònica del Liceu amb Mahler a Manresa i Lleida

22/2/2022 |

 

El Gran Teatre del Liceu i la seva Orquestra Simfònica volen ser presents a diversos indrets del territori català i ho faran amb un programa integrat per la reconeguda Cinquena de Mahler. El mestre Josep Pons, actual director musical del Gran Teatre del Liceu, serà l’encarregat de dirigir dos concerts: al Teatre Kursaal de Manresa el 3 de juny i a l’Auditori Enric Granados de Lleida el 5 de juny.

 

La Cinquena de Mahler és una de les creacions musicals més aclamades de la història, immortalitzada per Luchiano Visconti a la pel·lícula Mort a Venècia (1971). La peça, de gran complexitat i plena de contrastos, és lírica, però alhora propera al dramatisme. El director Josep Pons, reconegut mahlerià, oferirà una lectura analítica i poètica d’aquesta pàgina que representa una introspecció, des del més íntim i profund de la condició humana fins a la lluminositat d’un grandiós final, passant pel regust de la música popular o l’amor més sentit.

La difusió musical i artística és un dels objectius principals del Teatre a l’hora de democratitzar i popularitzar l’òpera. Després de reiniciar la temporada passada els concerts arreu del territori, el Liceu referma la seva voluntat d’apropar la música a Catalunya donant continuïtat al projecte ‘Liceu al Territori’. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet