ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La simfònica de Viena, la cirereta d'Ibercamera Girona

27/2/2022 |

 

https://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/2104229-la-simfonica-de-viena-la-cirereta-d-ibercamera-girona.html

L’actuació d’una de les grans orquestres internacionals és la celebració amb què el Grup Camera celebra els quinze anys que han fet possible que Girona estigui en el mapa simfònic internacional.

Iber­ca­mera, en els quinze anys d’acti­vi­tat a Girona, ha con­tribuït de forma deci­siva a ver­te­brar la pro­gra­mació musi­cal de l’Audi­tori i a con­so­li­dar un ampli i dens cor­pus musi­cal a la ciu­tat. La presència per­ma­nent i cons­tant de les grans for­ma­ci­ons euro­pees a la ciu­tat han situat Girona en el mapa simfònic inter­na­ci­o­nal.

Una bona mos­tra d’això és el con­cert amb què aquesta ins­ti­tució musi­cal cata­lana, que és una referència mun­dial, cele­bra avui el quinzè ani­ver­sari fent tem­po­rada a la capi­tal giro­nina amb una de les for­ma­ci­ons mítiques d’Europa, l’ orques­tra simfònica de Viena . La for­mació austríaca estarà diri­gida pel seu direc­tor titu­lar, el colombià Andrés Orozco-Estrada, que, els dar­rers anys, s’ha con­ver­tit en un dels mes­tres més sol·lici­tats del món, i ho farà amb un pro­grama a l’altura de l’ocasió: La Setena sim­fo­nia i el Con­cert per a violí de Beet­ho­ven, inter­pre­tat per l’acla­mada solista Vilde Frang.

El pre­si­dent d’Iber­ca­mera, Josep Maria Prat, no pot estar més orgullós d’aquesta fita i declara que, mal­grat les penúries con­di­ci­o­na­des per la pandèmia, actu­al­ment han millo­rat l’abo­na­ment i han cres­cut en les xifres d’ocu­pació. “Con­ti­nuem aquí un any més, i per això, ens emo­ci­ona el suport que ens dona l’afició musi­cal de Girona. És extra­or­di­nari i com­mo­ve­dor.” No deba­des, Iber­ca­mera Girona con­ti­nua man­te­nint la relació de nom­bre d’abo­nats per habi­tants més alta a l’Estat (més de sis-cents).

Sense suports públics

Tan­ma­teix, el pre­si­dent d’Iber­ca­mera, tot i que no lamenta públi­ca­ment que l’Ajun­ta­ment de Girona hagi dei­xat de donar el suport econòmic que fins ara ofe­ria –des de fa catorze anys–, quan se li pre­gunta diu que sí que té “l’espe­rança” i el “desig” que el con­sis­tori “recon­si­deri la seva postura i que torni a donar suport a la ini­ci­a­tiva musi­cal més impor­tant de la història musi­cal de Girona”. Bàsica­ment, com inci­deix Prat, “per per­me­tre que con­tinuï aquesta ini­ci­a­tiva i idil·li amb la ciu­tat i l’Audi­tori, a què hem aju­dat a ver­te­brar una pro­gra­mació de clàssica com pocs altres esce­na­ris tenen; el desig és con­ti­nuar molts més anys col·labo­rant-hi”, subrat­lla el pre­si­dent del Grup Camera. “Iber­ca­mera ha posat Girona en el mapa simfònic inter­na­ci­o­nal i espero que així con­tinuï. Por­tem aques­tes grans orques­tres que estan de gira i és impres­si­o­nant la llista de les que hi han pas­sat. La simfònica de Viena és la cele­bració cul­mi­nant d’aquest procés”, hi afe­geix.

La tem­po­rada 2022 no aca­barà aquí: Var­bara (27 de març), el quar­tet Casals (30 d’abril), l’orques­tra simfònica de Ràdio Suècia (15 de maig) i Cos­mos Quar­tet (5 de juny) com­ple­ta­ran el pro­grama d’aquesta edició. 

JORDI CAMPS I LINNELL
El Punt/Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet