ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La formació de música de nova creació CrossingLines actua a Viena

24/2/2022 |

 

http://www.revistamusical.cat/la-formacio-de-musica-de-nova-creacio-crossinglines-actua-a-viena/

La Wiener Konzerthaus acollirà el proper dilluns, 28 de febrer (19.30 h), el concert de Crossing Lines, formació especialitzada en el repertori contemporani i de nova creació, que hi oferirà un programa a l’entorn d’un dels compositors més significatius de la segona meitat del segle XX: Salvatore Sciarrino.

A més de peces de Sciarrino, el concert, que s’emmarca en el cicle Nouvelles Aventures de la sala vienesa, també inclourà peces de Daniel Apodaka i de Pablo Carrascosa –director artístic de Crossing Lines–, la música dels quals comparteix alguns dels trets distintius de la música del compositor sicilià.

El programa s’encetarà amb Let me die before I wake, esdevingut un estàndard del repertori de clarinet. També s’hi interpretaran Ultime rose, el cinquè i últim moviment del cicle Vanitas, per a veu, violoncel i piano, i Il giardino di Sara, per a veu, flauta, clarinet, piano, violí i violoncel, que posa de manifest l’interès de Sciarrino per la música popular.

Intercalades entre aquestes obres, s’hi oferiran Cristalli di ghiaccio de Daniel Apodaka, per a piano sol, i Prelude to darkness de Pablo Carrascosa, una peça amb influències de la literatura gòtica i del metal.

Crossing Lines és un grup format per intèrprets reconeguts que s’ha posicionat com un dels principals exponents de la música de nova creació catalana. En aquesta ocasió estarà integrat per Laia Bobi Frutos (flauta), Víctor de la Rosa (clarinet), Lluïsa Espigolé (piano), Judit Bardolet (violí) i Mónica Marí (violoncel), a més de la soprano Christie Finn, tots sota la direcció artística de Pablo Carrascosa.

D’ençà de la seva fundació l’any 2009, Crossing Lines ha encarregat obres a tota una nova generació de compositors de l’escena nacional i internacional, que ha interpretat i promogut, tot sumant més de quaranta estrenes absolutes.

El concert Crossing Lines-Sciarrino a la Wiener Konzerthaus rep el suport de l’Institut Ramon Llull. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet