ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Escolania de Montserrat incrementa l'activitat a la recta final del curs acadèmic

27/2/2022 |

 

http://www.revistamusical.cat/lescolania-de-montserrat-incrementa-lactivitat-a-la-recta-final-del-curs-academic/

Una gira per Alemanya i una participació al Festival Grec de Barcelona són les activitats més destacades amb què culminarà l’actual curs escolar de l’Escolania de Montserrat, marcat encara pels efectes de la pandèmia i les restriccions en els seus inicis però que experimentarà un important increment d’activitat els propers mesos.

La invitació a viatjar a Alemanya ha arribat de part del Windsbacher Knabenchor de Nürnberg, una de les escolanies més prestigioses en aquest moment a Europa, que celebra el setanta-cinquè aniverari. Concretament, el dia 18 de juny l’Escolania de Montserrat compartirà concerts amb el Regensburger Domspatzen, el Knabenchor de Hannover, el Nidaros Cathedral Boy’s Choir de Noruega i el Poznań Boys Choir de Polònia; a més del concert final que faran els cinc cors junts. L’endemà, 19 de juny, cantaran a la missa a la parròquia de Sankt Bonifaz, de la qual n’és rector el pare Joan Vinyeta, que va ser monjo de Montserrat.

Ja de tornada a Barcelona, els escolans montserratins també participaran en una proposta agosarada del Festival Grec al costat del ballarí Israel Galván, una primera figura del món de la dansa que cantarà i ballarà en una doble actuació que tindrà lloc els dies 2 i 3 de juliol al Teatre Grec.

De fet, la millora de la situació global per la pandèmia ha provocat un increment de peticions d’actuacions de l’Escolania per als propers mesos arreu de Catalunya, que es traduirà en concerts a Manresa (25 de març), a bord d’un creuer al port de Barcelona (29 d’abril), a Calaf (20 de maig), a la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona (27 de maig) –concert benèfic per la Fundació de l’Hospital del Nen Déu de Barcelona, amb l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat-, i al nou Hospital del Càncer Infantil de Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat (16 de juny).

Després de rebre, els dies 30 i 31 de maig, la visita dels nois de la Capella Reial de Dinamarca, que estarà de gira per Catalunya i cantarà conjuntament amb l’Escolania, aquesta tancarà el curs a Montserrat el 24 de juny, a la missa conventual en la qual serà ordenat diaca el germà Jordi Puigdevall.

Amb tot, l’activitat més immediata de l’Escolania és la jornada de portes obertes que tindrà lloc diumenge 6 de març i que recuperarà el format presencial. Està pensada per a nens a partir de primer curs d’Educació Primària i les seves famílies i compta amb la implicació activa dels escolans, que els fan de guies per les dependències de l’edifici. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet