ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

‘Music for Cancer TRIBUTE' arriba a la seva 5a edició amb un concert benèfic a la Universitat de Bar

1/3/2022 |

 

Reben el reconeixement l’oncòleg Josep Baselga, l’oncòloga Anna Lluch i l’Associació de Càncer de Mama Metastàtic.

El proper dijous 3 de març (19h) se celebrarà la 5a edició del concert benèfic ‘Music for Cancer Tribute’ al Paranimf de la Universitat de Barcelona (Edifici Històric - Gran Via de les Corts Catalanes, 585) , organitzat per la Fundació ISYS (Internet, Salut i Societat) i la Fundació Victoria de los Ángeles.

L'objectiu del concert és continuar finançant el projecte XEMIO, una plataforma digital amb web i app d'acompanyament i informació a les dones amb càncer de mama, en la qual contribueixen reconeguts oncòlegs i altres professionals de la salut. I en el transcurs del concert es lliuraran els reconeixements ‘Tribute Investigació Oncològica’ al Dr. Josep Baselga, oncòleg; ‘Tribute Pacients’ a la Sra. Chiara Giorgetti (Associació de Càncer de Mama Metastàtic) i ‘Tribute a l'assistència’ a la Dra. Anna Lluch, oncòloga.

La periodista Maria Gorgues presentarà l'esdeveniment, que comptarà amb un recital de lírica que oferiran els cantants lírics: Urszula Bardlowska (soprano), Sara Carmona (soprano), Beñat Egiarte (tenor), Carolina Fajardo (soprano) Mercedes Gancedo (soprano), Irene Mas Salom (soprano), Andreu Miret (tenor), Rita Morais (soprano), Josep-Ramon Olivé (baríton) i Montserrat Seró (soprano) junt amb Josep Buforn (piano), Llum Colomer (piano), Abel Iglesias (piano) i Leyre Sáenz de Urturi (piano)

S’atorgaran els següents reconeixements en la seva lluita en contra el càncer:

● TRIBUT INVESTIGACIÓ ONCOLÒGICA: Josep Baselga, oncòleg, per la seva contribució a la investigació de teràpies moleculars contra el càncer, on va contribuir al desenvolupament del trastuzumab, la primera teràpia molecular que revolucionaria el tractament del Càncer de mama Her2+. La seva investigació va continuar a mig camí entre Barcelona i Boston, participant en el desenvolupament d'un gran nombre d'altres teràpies moleculars, entre les quals destaquen el cetuximab (càncers colorectals i de cap i coll), el pertuzumab (per a càncers de mama) i el lapatinib (també per a càncers de mama). Rep el premi la seva família en el seu nom.

● TRIBUT a la trajectòria ASSISTÈNCIA: Anna Lluch, oncòloga, va ser escollida en un estudi entre més de 2.400 experts, la millor oncòloga espanyola. També es troba entre els 100 millors metges d'Espanya de la llista Forbes. La doctora Lluch ha atès més de 10.000 pacients de càncer de mama en 40 anys de carrera. Als seus 72 anys, ha aconseguit un permís especial per poder continuar exercint. “Mentre vegi que pugui ajudar, aquí continuaré” afirma.

● TRIBUT A LA DEFENSA DELS PACIENTS: Associació de Càncer de Mama Metastàtic (ACMM), una iniciativa nascuda a partir de la iniciativa de la jove Chiara Giorgetti, que al gener de 2017 va crear un grup tancat a Facebook per tal de compartir les vivències de dones amb càncer de mama metastàtic, que viuen una realitat diferent de la de les dones amb càncer de mama. El 2018 es van constituir com a associació. Promouen, a més dels grups de suport mutu de persones amb càncer avançat, la investigació amb el lema #MasInvestigacióparaMasVida.

En l’edició 2022 organitzada conjuntament per la Fundació Victoria de los Angeles i la Fundació iSYS, hi col·laboren, de forma estreta la Universitat de Barcelona, l’ESMUC, Liederabend i Daponte Media, amb la col·laboració en l'organització musical de Jordi Maddaleno, organitzador dels ‘Sopars Lírics Set Portes’ i crític musical, i Marc Busquets, director artístic del Festival LIFE Victoria, que organitza la Fundació Victoria de los Ángeles.

Les entrades al concert es poden reservar a través de https://www.xemio.org/es/agenda/332-concert-liric-m4ct-2022/registro. L’entrada és lliure amb taquilla inversa, és a dir: si heu gaudit del concert, podeu fer un donatiu a la sortida. De la mateixa manera, es poden fer donacions directes al compte ES05 2100 0555 3002 0244 3078 a nom de XEMIO.

Més informació disponible a:

• Web del concert: http://www.xemio.org/musicforcancertribute/ca/
• Web de XEMIO: xemio.org

 Què és XEMIO?
XEMIO neix per ajudar a pacients de càncer de mama, quan són a casa, en dues vessants: social, amb la creació d'un entorn virtual de trobada, debat, suport i acompanyament, que inclogui notícies i continguts fiables i d'actualitat, creats per especialistes oncòlegs implicats en el projecte; i de seguiment, amb l’App per a mòbils on s’ofereix la possibilitat de enregistrar els efectes secundaris de manera diària, es proporcionen consells higiene- dietètics, una agenda amb esdeveniments presencials i online, enregistraments de passes i comparació amb la mitjana de grup i informació sobre la malaltia.

El desenvolupament de la versió actual de l’App Xemio ha estat possible gràcies a l’ajut LCF/PR/AR19/51450002 de la Fundació “la Caixa”, a la beca Europea H2020 ASCAPE (ID: 875351) i el micro-mecenatge.

Contacte
Júlia Massó
618 63 45 15
jmasso@fundacionisys.org

Imma Grau
692.241.233
igrau@fundacion.isys.org
@inma_grau 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet