ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Auditori programa dues activitats que posaran en relleu la figura i llegat musical de Gerhard

10/3/2022 |

 

Per una banda, els dies 25 i 26 de març l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya amb la direcció de Francesc Prat, interpretarà la cantata La Pesta. Obra cabdal en la producció de Robert Gerhard i que comptarà amb la participació de l’actor Pere Arquillué i de l’Ensemble O Vos Omnes i cantants de L’Auditori, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i el Cor Madrigal.

Aquesta serà la tercera vegada que es faci La Pesta a Barcelona des de la seva estrena al Royal Albert Hall de Londres l’any 1964, comissionada i interpretada per l’Orquestra i Cor de la BBC.

Basada en la novel·la homònima d'Albert Camus, autor amb el qual Robert Gerhard sempre va manifestar una gran afinitat, es tracta d’una música d’intensitat extraordinària i d'una vigència i actualitat tan absolutes com la novel·la de Camus. La Pesta és una de les obres de major factura de l'autor, la síntesi del recorregut musical i humà de tota una vida per part del compositor català més internacional.

Les funcions de La Pesta es completaran amb la interpretació, al mateix programa, de Les illuminations de Benjamin Britten, que comptaran amb el tenor Ian Bostridge com a solista.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet