ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Es presenta la 30a edició de la Schubertíada amb 23 concerts

15/3/2022 |

 

La Schubertíada continua combinant la presentació de grans mestres amb joves talents oferint vint-i-tres
concerts: dinou a Vilabertran, un a Castelló d’Empúries i tres matinals a Vilajuïga.

Amb la perspectiva de la celebració de les trenta edicions, la Schubertíada reivindica el seu caràcter pioner i es mostra orgullosa d’haver contribuït a fer escola i, de manera decisiva, a fer que la cançó poètica hagi esdevingut una part essencial de la vida musical del país.

En l’actualitat la Schubertíada reivindica valors com la tradició, el rigor i l’excel·lència. Això es reflecteix tant en la proposta artística com en el públic assistent, que valora any rere any la intensitat i qualitat de les propostes musicals, així com l’ambient distès i familiar que s’hiviu durant la celebració del festival.

Referència internacional
La presència concentrada en poc més de deu dies de gransmestres comMatthias Goerne, Christoph Prégardien, Andrè Schuen, Marlis Petersen, Julie Fuchs, Johannes Martin Kränzle, Juliane Banse, Julia Kleiter, Wolfram Rieger, Julius Drake, Malcolm Martineau, Daniel Heide i Francisco Poyato, combinada amb la de joves talents com Konstantin Krimmel, Manuel Walser, Catriona Morison, Ema Nikolovska, Johanna Wallroth, Roger Padullés, Ammiel Bushakevitz i Akemi Murakami, suposen una autèntica fita per als coneixedors de la cançó poètica, pràcticament impossible de trobar de manera tan concentrada en altres festivals a Europa.

La varietat de repertori que proposa enguany la Schubertíada és d’una gran riquesa, diversitat i equilibri. En
l'àmbit instrumental, cal destacar tres grans sonates per a piano de Mozart, que cada cop costa més escoltar en recitals; la primera integral de les sonates i partites per a violí de Bach amb violinistes catalans; L’art dela fuga de Bach en formació de quartet de corda; i un homenatge al gran compositor rus Aleksandr Skriabin, un gran innovador del pianisme europeu, combinat amb obres mestres de Frederic Chopin.

En el vessant de la cançó poètica trobem una àmplia presència de Schubert però també de Wolf, Schumann, Garreta, Toldrà, Serra, Strauss, Grondahl, Fauré, Poulenc, Korngold, Mahler, Brahms, Klein i una reforçada presència de ballades i lieder de CarlLoewe.

Novetats
El festival sempre està atent a mantenir un equilibri entre els valors consolidats i la presentació de novetats i
debuts que, en molts casos, són inèdits al nostre país. En aquesta edició hi ha divuit artistes que passaran per primer cop per la Schubertíada:

  • Cantants: Marlis Petersen, Catriona Morison, Julie Fuchs, Johannes Martin Kränzle, Johanna Wallroth i Roger Padullés.
  • Pianistes: Seong-Jin Cho, Christian Blackshaw, Stephan MatthiasLademann, Ammiel Bushakevitz, Akemi Murakami i Hilko Dumno.
  • Solistes i formacions de cambra: Montserrat Torrent (orgue), Lara Fernández (viola), José Vicente Castelló (trompa), Maria Floreai Helena Satué (violí) així com l’Armida Quartet.

També cal destacar, el 21 d’agost, la commemoració de la 30a edició amb artistes i repertori favorits de Jordi
Roch, fundador de la Schubertíada. En aquesta doble vetllada hi participaran la soprano Julie Fuchs, la mezzo Ema Nikolovska i el baríton Matthias Goerne, així com els pianistes Daniel Heide, Wolfram Rieger i Alexander Schmalcz.

I el retorn del baríton Konstantin Krimmel i de la soprano Julia Kleiter, que tan fort impacte van deixar en l’edició del 2021, i la presència regular de grans clàssics de la Schubertíada com són
Matthias Goerne, Juliane Banse, Christoph Prégardien i Andrè Schuen. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet