ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La soprano Sabrina García guanya el 5è Concurs de Cant Josep Palet de Martorell

28/3/2022 |

 

http://www.revistamusical.cat/la-soprano-sabrina-garcia-guanya-el-5e-concurs-de-cant-josep-palet-de-martorell/

La cinquena edició del Concurs de Cant Josep Palet, organitzat per Joventuts Musicals de Martorell i la Regidoria de Cultura d’aquest municipi del Baix Llobregat va celebrar aquest diumenge a la tarda la prova final, en la qual va resultar guanyadora la soprano Sabrina García. El segon premi va ser per a Elena Zamudio i el tercer per a Irina Souto.

L’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural de Martorell en va acollir la fase final, en la qual van participar 21 cantants lírics, de 18 a 35 anys, de vuit nacionalitats diferents.

La soprano hispanocubana Sabrina García va ser distingida amb el primer premi, consistent en 2.000 euros, una gira per la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya i una gira per la Red de Músicas de Juventudes Musicales de España. El guardó també inclou l’estrena mundial d’una obra de la compositora Helena Cánovas Parés, amb el patrocini de la Fundació Francesc Pujols, i un concert al Cicle M’Clàssics de Martorell i un diploma acreditatiu. García, d’altra banda, també va obtenir el Premi Amics de l’Òpera de Sabadell, consistent en un contracte per participar en una de les produccions d’aquesta entitat.

El segon premi, dotat amb 1.000 euros, un concert al Cicle M’Clàssics de Martorell i un diploma acreditatiu, va ser per a la soprano Elena Zamudio, que també es va emportar el Premi Espurnes Barroques, que dona dret a participar en aquest festival de la Catalunya Central.

Finalment, el tercer premi, dotat amb 500 euros, un concert al Cicle M’Clàssics de Martorell i diploma acreditatiu, va ser per a la també soprano Irina Souto.

Pel que fa als premis especials, el premi al millor intèrpret de bel canto italià va ser per a Sara Bermúdez, que també va guanyar el Premi Victoria de los Ángeles, que atorga una classe magistral i activitats formatives a la Fundació Victoria de los Ángeles i la participació al festival LIFE Victoria.

El Premi 7 Portes el va guanyar Gonzalo Ruiz, que participarà al cicle Sopars Lírics d’aquest restaurant. Ruiz també va obtenir el Premi Acadèmia Concertante, consistent en una beca per participar en una classe magistral amb el tenor Raúl Giménez.

Un altre finalista masculí, Gabriel Mas, es va endur el Premi Amics de la Música de Valls, en forma d’un concert a la programació dels Amics de la Música de Valls durant les properes temporades.

El Museu de la Música de Barcelona va atorgar el seu guardó a Aina Martín, que participarà d’aquesta manera en la programació d’aquest equipament acompanyada per un dels instruments històrics del Museu.

Finalment, el premi del públic, amb diploma acreditatiu, va ser per a Marina Cuesta.

Van quedar deserts el premi al millor intèrpret de música catalana i el Premi Joan Cererols.

El jurat de la prova final d’aquesta cinquena edició del Concurs de Cant Josep Palet de Martorell va estar format per les sopranos Mirna Lacambra i Marta Mathéu, l’assistent artística Leticia Martín, el tenor Josep Bros, la compositora Helena Cànovas, el crític musical Roger Alier i el crític d’òpera Jordi Maddaleno. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet