ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Festival Llums d'Antiga obre les portes a la Temporada de Primavera de L'Auditori

30/3/2022 |

 

Amb 6 concerts, el Festival es desenvoluparà del 20 d’abril al 5 de maig en tres dels edificis medievals fascinants de Barcelona: la Capella de Santa Àgata, la Basílica de Santa Maria del Pi i el Monestir de Sant Pau del Camp.

La Temporada de Primavera de L’Auditori comptarà amb més de 60 concerts que compaginaran el gran simfonisme, la música de cambra, la nova creació, la música antiga i una proposta educativa protagonitzada per la nova edició de Cantània.

András Schiff, Julia Lezhneva, Jordi Savall, Nikolai Lugansky, Graindelavoix, Mihoko Fujimura, Siobhan Stagg, Ádám Fischer, Exaudi Vocal Ensemble, Kian Soltani i Nicola Benedetti són alguns dels artistes més destacats dels propers mesos.

El Festival Llums d’Antiga, que organitza L’Auditori a diversos espais històrics de Barcelona, torna amb una quarta edició que es farà als recintes medievals de la Capella de Santa Àgata, la Basílica de Santa Maria del Pi i el Monestir de Sant Pau del Camp.

Tres indrets excepcionals que reuniran sis concerts entre el 20 d’abril i el 5 de maig i que comptaran amb destacats especialistes en l’àmbit de la música antiga. En la present edició tindrà un pes important la figura del compositor Carlo Gesualdo, que protagonitzarà el programa de dues de les formacions vocals més apreciades del moment: Exaudi Vocal Ensemble i Graindelavoix.

La Grande Chapelle d’Albert Recasens obrirà el Festival i Jordi Savall, en format cambrístic, explorarà l’art de la variació i la improvisació del segle XVII europeu. Le Consort, amb la soprano Emmanuelle de Negri, viatjarà per les melodies del barroc francès. Per acabar, els germans Zapico, líders del conjunt Forma Antiqva, interpretaran, acompanyats pel contratenor Carlos Mena i la soprano Eugenia Boix, duets de Steffani.

La programació del Festival Llums d’Antiga segueix la temàtica de la temporada de L’Auditori, amb l’Amor i l’Odi com a tòpics centrals, i s’uneix a la transversalitat de la seva proposta artística amb la incorporació al Festival dels dos compositors convidats de la temporada: Joan Magrané i Bernat Vivancos. De Magrané es farà una estrena mundial, obra encàrrec de L’Auditori, mentre que de Vivancos viurem una estrena nacional. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet