ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Liceu celebra els 175 anys amb músics al balcó del Gran Teatre

4/4/2022 |

 

https://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/2121698-el-liceu-celebra-els-175-anys-amb-musics-al-balco-del-gran-teatre.html

Celebra una gala amb òpera de Verdi, Donizzeti i Puccini. Hi actuen artistes internacionals com Sondra Radvanovsky, Lisette Oropesa, Iréne Theorin i Ludovic Tézier.

El Gran Tea­tre del Liceu cele­bra aquest diu­menge la vigília dels seus 175 anys d’història amb una gran gala amb artis­tes inter­na­ci­o­nals que inter­na­ci­o­nals que inter­pre­ten òperes de Verdi, Doniz­zeti i Puc­cini. Els actes han arren­cat a les 17.05 h al balcó de l’edi­fici amb la inter­pre­tació d’una fanfàrria de la secció de vent de l’Orques­tra del Gran Tea­tre del Liceu davant l’admi­ració dels turis­tes i locals que en aquell moment pas­sa­ven per les Ram­bles, així com la dels assis­tents a la gala, que ja ho sabien i han espe­rat la breu actu­ació dels músics sota la fina pluja de pri­mera hora de la tarda. La cita compta amb figu­res inter­na­ci­o­nals com Son­dra Rad­va­novsky, Lisette Oro­pesa, Iréne The­o­rin, Ludo­vic Tézier i Joseph Calleja.

L’ani­ver­sari compta, a més, amb la presència d’auto­ri­tats com el pre­si­dent de la Gene­ra­li­tat, Pere Ara­gonès, la pre­si­denta del Congrés, Merit­xell Batet, o l’alcal­dessa de Bar­ce­lona, entre d’altres. Tots ells han immor­ta­lit­zat l’efemèride amb una foto al peu de l’escala noble del tea­tre.

El con­cert ha començat amb un record als refu­gi­ats i a les vícti­mes de la invasió d’Ucraïna amb “El cant dels ocells”, en què part dels assis­tents s’han posat dem­peus per sumar-se a l’home­natge. Al llarg de la vet­llada també es podran sen­tir les veus com les de Marta Mathéu, Manel Esteve o Manuel Fuen­tes, l’argentí Raúl Giménez i el baix italià Gia­como Pres­tia.

Diri­gida pel mes­tre Marco Armi­li­ato i amb una durada apro­xi­mada de tres hores, la vet­llada inclou un des­ta­cat pro­grama amb Mac­beth de Verdi (acte II), Lucia di Lam­mer­moor de Doni­zetti (part III) i Turan­dot de Puc­cini (acte II, escena II). 


El Punt/Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet