ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Jaeden Izik-Dzurko guanya el 67è Concurs Internacional de Música Maria Canals

7/4/2022 |

 

El pianista canadenc Jaeden Izik-Dzurko guanya el 67è Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona. El guanyador s’ha endut el Premi Fundació Jesús Serra dotat amb 25.000€ i diversos recitals i concerts amb orquestra. El xinès Antonio Chen Guang s’ha endut el Segon Premi, Premi Fundació Carulla, i el japonès Masaya Kamei s'ha emportat el Tercer Premi, Premi Maria Canals

La Cerimònia de Lliurament dels Premis serà el dia 7 d'abril a les 18h al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

El pianista canadenc Jaeden Izik-Dzurko de 22 anys ha estat proclamat guanyador de la 67a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals, per un jurat internacional format pel pianista català Enrique Bagaría, el francès Pascal Le Corre, la ucraïnesa Inesa Sinkevych, la russa Anna Malikova, la Sud Coreana Yangsook Lee, el francès Billy Eidi, la japonesa Akiko Ebi i l’israelià Albert Mamriev. Tots ells, sota la presidència en el jurat de Carlos Cebro.

El guanyador s’ha endut el Premi Fundació Jesús Serra, amb un import de 25.000€ i un mínim de 4 concerts amb orquestra per Espanya, i s’ha imposat al xinès Antonio Chen Guang, de 27 anys, i al japonès Masaya Kamei, de 20 anys, que han guanyat el segon i tercer premi respectivament. El segon premi l’aporta la Fundació Carulla i està valorat en 10.000€ i el tercer, el premi Maria Canals, està valorat en 6.000€.

La Prova Final ha tingut lloc a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana. Els 3 finalistes han estat acompanyats durant la seva actuació per la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya), dirigida per Manel Valdivieso. El guanyador, Izik-Dzurko, ha interpretat el Concert núm. 3 en re menor, op. 30 de Serguei Rakhmàninov. L'acte ha començat amb l'actuació de la pianista ucraïnesa Maryna Naydon, refugiada a Barcelona des de fa poques setmanes. Més enllà de les parets de la sala modernista, la final també s'ha pogut gaudir per YouTube al canal del concurs, per la plataforma Idagio i per l'emissora Catalunya Música.

També s’ha atorgat el Premi del Públic, ofert per Solfa Recordings, que consisteix en l’enregistrament i edició de 25 hores de música interpretada pel pianista, i ha estat per Izik-Dzurko.

El pianista Antonio Chen Guang ha obtingut el Segon Premi, Premi Fundació Carulla, de 10.000 euros, i Masaya Kamei s’ha endut el Tercer Premi, Premi Maria Canals, amb 6.000 euros de dotació.

Els premiats del concurs es repartiran més de 70.000€ entre premis principals, premis especials i concerts remunerats per Catalunya, Espanya i l’estranger, entre els quals destaca concerts en les temporades estables d’orquestres com la Simfònica de Madrid, Simfònica de Sevilla, Simfònica de Bilbao, Simfònica de Tenerife, entre altres.

La cerimònia del lliurament de premis se celebrarà aquest dijous 7 d'abril a les 18:00 hores al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. L'esdeveniment es podrà seguir per streaming al web del consistori. La 67ena edició del concurs culminarà divendres 8 d'abril amb la marató de piano a la Plaça Reial de Barcelona. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet