ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Ibercamera de grans debuts

21/4/2022 |

 

https://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/2128872-ibercamera-de-grans-debuts.html

Ana Vidovic, Vivica Genaux, Tatsuya Shimono, Trevor Pinnock, Enrico Pace o Rubén Dubrovski hi actuaran

Iber­ca­mera ja ha pre­sen­tat la 39a tem­po­rada , que tindrà lloc de l’octu­bre al maig de l’any que ve i que consta de vuit con­certs d’abo­na­ment i un d’extra­or­di­nari dedi­cat a l’arqui­tecte Ricardo Bofill amb la pia­nista Var­vara inter­pre­tant les Vari­a­ci­ons Gold­berg de Bach. Una tem­po­rada que mar­carà aquest retorn a una certa nor­ma­li­tat i també a recu­pe­rar gra­du­al­ment les xifres d’espec­ta­dors d’altres anys, actu­al­ment amb un 73% d’ocu­pació i amb un pre­si­dent del grup, Josep Maria Prat, molt agraït, com sem­pre, a la fide­li­tat del públic. Els més de mil abo­na­ments que encara man­te­nen ho cons­tata.

Per fer-ho pos­si­ble, un any més Iber­ca­mera pre­senta una pro­gra­mació fora de sèrie que té com a pro­ta­go­nista el reper­tori i uns intèrprets a la seva altura. Grans noms, orques­tres de renom i, més que mai, molts debuts, ente­nent com a debut en el cicle que pro­grama des de fa quasi qua­tre dècades aquesta ins­ti­tució musi­cal pri­vada que és referència mun­dial. Ana Vido­vic, Vivica Genaux, Tat­suya Shi­mono, Tevor Pin­nock, musi­cA­e­terna, Orques­tra Bar­roca de Sevi­lla, Rubén Dubrovsky, Bach Con­sort Wien i Enrico Pace són els que debu­ten.

Només començar, el 24 d’octu­bre al Palau de la Música, el famós Dezsö Ránki ofe­rirà la Nit trans­fi­gu­rada, de Scho­en­berg, jun­ta­ment amb l’Orques­tra da Camera. La gui­tarra tor­narà amb força amb la presència d’Ana Vido­vic (22 de novem­bre) com­bi­nant els Records de l’Alham­bra amb peces de Bach i Albéniz. Encara al Palau, el pro­per con­cert serà l’Ora­tori de Nadal de Bach, que el 13 de desem­bre inter­pre­ta­ran el Cor de Nens de Winds­bach –“el millor cor de nens del món”, segons Prat– amb l’Orques­tra Bar­roca de Sevi­lla i un grup de solis­tes.

La tem­po­rada d’abo­na­ment es des­plaçarà el 6 de febrer a L’Audi­tori per gau­dir de Maria João Pires i l’Orques­tra del Mozar­teum de Salsz­burg, diri­gits per Tre­vor Pin­nock, amb un pro­grama clàssic mozartià encapçalat per la sim­fo­nia Jupi­ter. Leo­ni­das Kavakos (violí) i Enrico Pace (piano) actu­a­ran al Palau el 3 de març ofe­rint un reci­tal de grans peces del reper­tori. Pren­dran el relleu de la pro­gra­mació, també al Palau, la mez­zo­so­prano Vivica Gene­aux i el direc­tor Rubén Dubrovsky amb Les qua­tre esta­ci­ons de Vivaldi.

Un dels punts cul­mi­nants de la tem­po­rada vindrà amb el vio­li­nista Pinc­has Zuker­man, sota la direcció del mes­tre Tat­suya Shi­mono, que ofe­ri­ran, el 24 d’abril, la Sim­fo­nia del Nou Món acom­pa­nyats per la Sim­fo­nia Varsòvia. I final­ment, Musi­cA­e­terna, amb la direcció de Teo­dor Cur­rent­zis, ofe­ri­ran una clo­enda extra­or­dinària amb la Novena de Mah­ler.

Una pro­gra­mació que situa el llistó ben amunt, amb vista a la cele­bració de la 40a tem­po­rada, que es farà del 2023 al 2024. 

JORDI CAMPS I LINNELL
El Punt/Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet