ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Liceu posa en marxa una nova temporada digital que promet revolucionar la manera de veure l'òpera

21/4/2022 |

 

http://www.revistamusical.cat/el-liceu-posa-en-marxa-una-nova-temporada-digital-que-promet-revolucionar-la-manera-de-veure-lopera/

La plataforma Liceu +, que ja oferia fins ara l’accés a continguts diversos, s’amplia ara amb Liceu + Live, que permetrà veure alguns títols de la temporada amb excel·lent qualitat de so i imatge, tant en directe com en una versió editada posteriorment.

D’aquesta manera, i coincidint amb el seu 175è aniversari, el teatre de la Rambla pretén respondre als objectius de millorar l’accessibilitat de l’òpera, tot superant barreres com ara el preu o la territorialitat, internacionalitzar la seva programació i complementar l’experiència operística.

En aquesta primera temporada en funcionament, Liceu + Live oferirà cinc títols: Il trovatore, Il trittico, Tosca, Macbeth i Manon. Cadascun d’aquests es podrà seguir en dues modalitats: la versió en directe tindrà com a valors afegits un mestre de cerimònies, un xat en viu i l’opció de subtítols en català, castellà, anglès i l’idioma original de l’òpera.

Uns dies després del directe, la plataforma posarà a disposició l’edició Premium, que es podrà visualitzar tantes vegades com es vulgui i que incorporarà la realització amb diverses càmeres -fins a set dispositius 4K i so compatible amb Dolby 5.1-, el seguiment de la partitura en paral·lel a la representació, comentaris artístics de directors o l’opció de veure l’òpera per actes.

Cada temporada, el Liceu oferirà un abonament digital a cinc títols, que romandran disponibles a la plataforma durant dues temporades.

La plataforma Liceu + ha estat desenvolupada per Mediapro i és és accessible des de qualsevol navegador web (PC, tablet, smartphone), i també compta amb una app gratuïta per a dispositius iOS i Android. També és compatible amb Smart TV a través d’un cable HDMI, Chromecast o similar.

El projecte audiovisual és una línia estratègica del Liceu, que es va iniciar el 2001 amb les retransmissions en directe als cinemes de les quals va ser un dels teatres pioners. En total, el Liceu ha projectat a cinemes 23 produccions, que han estat vistes per més de 250.000 espectadors de més de 300 països. Així mateix, també en forma part la iniciativa “Liceu a la Fresca”, en què més de 300 pobles i ciutats de Catalunya han projectat una òpera en directe a l’aire lliure, arribant a més de 200.000 espectadors en cada edició. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet