ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El 41è Festival Internacional de Música Pau Casals tindrà com a fil conductor la vida del músic

10/5/2022 |

 

 

http://www.revistamusical.cat/el-41e-festival-internacional-de-musica-pau-casals-tindra-com-a-fil-conductor-la-vida-del-music-al-vendrell/Del 9 al 22 de juliol tindran lloc els vuit concerts de la 41a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell, que girarà a l’entorn de la relació del violoncel·lista amb la seva població natal. Nombrosos artistes nacionals i internacionals interpretaran una àmplia varietat de programes de música de cambra.

El festival, amb direcció artística de Bernard Meillat, s’inaugurarà el 9 de juliol amb l’actuació de Gabriele Carcano –que tocarà el violoncel de Paul Tortelier– al costat de la violinista Liza Ferschtman i d’Ivan Karizna.

Altres concerts destacats del Festival són els del violoncel·lista Daniel Müller Schott i la pianista Annika Treutler (16 de juliol) o el d’Edgar Moreau amb Louis Lortie al piano i Paul Meyer al clarinet (21 de juliol).

Entre els músics del país, tornarà al Festival el Quartet Casals (12 de juliol) per celebrar la rehabilitació arquitectònica i renovació del Museu Pau Casals, juntament amb el pianista Alexander Lonquich.

Seguint la tradició del Projecte Marlboro, posat en marxa l’any passat, el Festival tornarà a reunir col·laboradors, com Alexander Janiczek i Lily Francis, i Jonathan Brown i Erica Wise, per tal que joves músics interpretin un programa amb obres de Bach, Beethoven, Mozart, Schubert, Brahms i Ravel, entre d’altres, el 19 de juliol a la plaça Nova del Vendrell, la mateixa plaça on Casals va dirigir la seva orquestra l’any 1927.

D’altra banda, l’Església Parroquial del Vendrell acollirà un concert d’orgue de Lorenzo Ghielmi (15 de juliol), que retrà homenatge a Casals amb un programa monogràfic Bach.

El Festival acabarà el 22 de juliol amb un concert de l’Orquestra del Festival Pau Casals, novament amb els joves músics –aquest cop, a l’Auditori Pau Casals i amb el pianista Alexander Melnikov–, que interpretaran obres de Janáček, Mozart i Dvořák.

Finalment, el cartell també inclou, com en ocasions anteriors, dues projeccions sobre la relació de Casals amb Puerto Rico, on havia nascut la seva mare i on ell va morir.

El Festival Internacional Pau Casals és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament del Vendrell, l’Auditori Pau Casals, la Fundació Pau Casals i l’Associació Amics de l’Orgue del Vendrell. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet