ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La segona edició de la Bottega d'Opera de l'ESMUC presenta ‘Il filosofo di campagna' de Galuppi

10/5/2022 |

 

http://www.revistamusical.cat/la-segona-edicio-de-la-bottega-dopera-de-lesmuc-presenta-il-filosofo-di-campagna-de-galuppi/

Els propers dies 13 (L’Auditori), 15 (Teatre de Sarrià) i 16 (TNC) tindran lloc les representacions d’aquesta proposta transversal, que reuneix diferents àmbits i especialitats de l’Escola Superior de Música de Catalunya, i que en aquesta ocasió dirigeixen Sergi Belbel i Dani Espasa.

La Bottega d’Opera és el nom que pren un dels Grans Conjunts de l’ESMUC, el dedicat a la producció operística. En aquesta segona edició l’obra escollida és Il filosofo di campagna de Baldassare Galuppi, en la versió d’Ermanno Wolf-Ferrari. Les funcions s’emmarquen en la programació dels Grans Conjunts de l’Escola, que també inclouen big band i els conjunts de flamenc i cobla, entre d’altres.

Pel que fa a l’òpera, el taller aplega diversos àmbits i especialitats (cant, direcció, instruments orquestrals, correpetició, coaching vocal…) i implica professionals externs pel que fa a la direcció musical i escènica, com ara Sílvia Bel i Marzio Conti. El vestuari és de Gustavo Villazán, i la il·luminació, de Quico Planas.

L’òpera bufa Il filosofo di campagna de Baldassare Galuppi, estrenada el 1754 al Teatro San Samuele de Venècia, va obtenir un gran èxit a l’Europa del moment, de manera que va arribar a Barcelona tan sols quatre anys més tard. La primera meitat del segle XX, el compositor –venecià com Galuppi– Ermanno Wolf-Ferrari en va fer una reelaboració i reducció de la durada. Aquesta darrera és la versió escollida.

El projecte s’emmarca en la programació de Grans Conjunts de l’ESMUC, que s’inicia aquest dijous 12 de maig amb el primer concert del cicle a càrrec del Gran Conjunt Big Band, dirigit per Lluís Vidal, en què es podran escoltar peces de diferents creadors, com ara Mintzer, Potter, Jones i King Cole, entre d’altres.

L’Ensemble de l’ESMUC oferirà el 4 de juny un projecte centrat en la relació entre la creació contemporània i la cultura musical contemporània popular, en aquest cas del conjunt britànic de rock independent Radiohead, amb obres de Steve Reich i de Lucia Fumero.

El 9 de juny serà el torn del Gran Conjunt Flamenc, dirigit pel guitarrista i professor de l’ESMUC Alfredo Lagos. L’endemà, el Gran Conjunt Cobla, sota la direcció de Marc Timón, oferirà un programa eclèctic amb obres de Garreta, Lamote de Grignon, Joan Díaz, Amargós i el mateix Timón. Tancarà el cicle, l’11 de juny, la Camerata Casals amb un programa centrat en la Serenata per a cordes de Txaikovski. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet