ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Jaume Plensa dissenya una obra d'art que incorpora unes portes per al vestíbul del Liceu

9/5/2022 |

 

http://www.revistamusical.cat/jaume-plensa-dissenya-una-obra-dart-que-incorpora-unes-portes-per-al-vestibul-del-liceu/

Constel·lacions és el nom de la peça, una de les col·laboracions de l’artista plàstic amb el Teatre de La Rambla la propera temporada, durant la qual també s’encarregarà de la posada en escena de l’òpera Macbeth de Verdi.

Les noves portes, encarregades pel Liceu amb motiu del seu 175è aniversari, s’instal·laran a les tres arcades de l’entrada principal del Teatre sense afectar cap dels elements de la façana històrica d’Oriol Mestres del 1874 (recuperada el 2019) i amb la intenció que esdevinguin un nou element arquitectònic de gran valor artístic i patrimonial a La Rambla.

El tret principal de Constel·lacions són unes lletres estampades en planxa d’acer inoxidable extretes de diferents alfabets formant un homenatge a la diversitat cultural, a més d’un reconeixement a dos dels artistes catalans més admirats per Plensa: Miró i Gaudí.

Una característica curiosa de les portes és que no s’obren lateralment, sinó sobre un eix horitzontal que permetrà, quan estiguin obertes, generar un joc de llums i ombres sobre el terra. Cadascuna pesa aproximadament uns 500 quilos.

Constel·lacions es finança amb la col·laboració de la Fundación ACS i també té el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb un fons FEDER, a més d’una aportació econòmica del mateix Teatre. Jaume Plensa cedeix gratuïtament els seus honoraris al Liceu amb motiu del 175è aniversari.

D’altra banda, el mes de febrer del 2023 arribarà l’esperada estrena mundial d’una nova producció de Macbeth de Verdi amb direcció musical de Josep Pons i posada en escena de Jaume Plensa. L’artista hi posarà en moviment tot el seu univers iconogràfic i la seva creació escultòrica i plàstica per expressar els seus habituals grans temes de reflexió sobre l’art, alhora que jugarà amb la tradició i les referències clàssiques fins a fer una aportació poètica i espiritual. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet