ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Museu de la Música presenta un projecte que posa el focus en els reptes de la modernitat

17/5/2022 |

 

El Museu de la Música presenta un projecte artístic que posa el focus en els reptes de la modernitat i enriqueix el discurs unitari de L’Auditori. El projecte de Jordi Alomar té per objectiu fer de l’equipament un centre de referència en pensament i divulgació sobre el fet musical i l'art sonor.

Durant la pròxima temporada, sis exposicions ens permetran apropar-nos a les figures de Felip Pedrell i Sofia Gubaidulina, així com a les pioneres de la música electrònica, a més de reflexionar sobre els suports d’enregistrament. Neixen dos nous cicles, Trànsits i Guitarres, per mostrar la diversitat de pràctiques culturals a Barcelona i difondre el patrimoni organològic del Museu.

El Museu de la Música de Barcelona, institució liderada des d’aquesta temporada per Jordi Alomar, ha presentat el nou projecte artístic que definirà la seva activitat en els propers anys.

El projecte traçat per Alomar planteja una mirada que entén la història i la societat com a resultat d'encontres i processos transnacionals i complexos. I aquests conceptes es plasmaran en la reorientació de la institució a través de la recuperació de perspectives que, per diverses causes, han estat oblidades o menystingudes, les memòries de la immigració i de les minories, la promoció i el reconeixement de les formes i ecosistemes culturals en trànsit de cada territori o comunitat i la incidència de la tècnica en la transformació social i cultural.

A tot plegat s’hi sumarà la revisió crítica de les narratives i els discursos hegemònics que s'articulen a partir del patrimoni, tot incorporant-hi les perspectives de l'afectació de l'estratificació social, els (post)colonialismes, el gènere i la hibridació social i cultural.

D’aquesta manera, el Museu de la Música – Centre Robert Gerhard es vol impulsar com un facilitador d'aprenentatges i com a impulsor del pensament crític i de les pràctiques de creació i recerca contemporànies, tant des de la perspectiva del fet musical com de l'art sonor. I esdevenir així el pol generador de valor simbòlic de L'Auditori, institució amb la qual harmonitza vincles artístics.

Aquesta tasca passa pel replantejament de l'exposició permanent i de les exposicions temporals, respectivament, feina que ja s’ha iniciat al darrer trimestre de 2021. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet