ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Cor Jove de l'Orfeó Català canta el Requiem de Fauré

18/5/2022 |

 

El Cor Jove de l’Orfeó Català canta el Requiem de Fauré diumenge al matí al Palau amb la participació de la soprano Serena Sáenz

El proper diumenge, 22 de maig, a les 12 h, el Cor Jove de l’Orfeó Català i l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, sota la direcció d’Esteve Nabona, director del cor, oferiran un concert matinal al Palau amb el Requiem de Fauré com a obra destacada. Serà el darrer concert del cor a la sala modernista que dirigirà Nabona com a titular de la formació, per aquest motiu s’ha triat una peça molt estimada i interpretada pel Cor. A més, es comptarà per a l’ocasió amb la soprano Serena Sáenz, ex cantaire del Cor i amb una destacada carrera lírica amb premis i reconeixements arreu; amb el baríton Daniel Morales, cantant del Cor de Cambra del Palau, i amb Josep Seguí a l’orgue.

El Requiem de Fauré és una obra de gran bellesa i plena de línies de gran lirisme que ocupa un lloc d’honor entre els grans rèquiems de totes les èpoques i que li van donar a Fauré una projecció internacional. Val a dir que la peça no va ser escrita per a la memòria de ningú en concret, sinó per al propi plaer del compositor i és una peça despullada de tot dramatisme, i que es recolza en l’esperança.

El concert es completarà amb Geistliches Lied de Brahms, “un bellíssim cant espiritual format per un doble cànon coral amb acompanyament d’orgue sobre un text de Paul Flemming i que entre el món coral, es coneix la peça per tenir l’Amén més bonic escrit mai”, segons el que explica el músic i crític musical Sergi Moreno Lasalle al programa de mà del concert.

A més, s’oferiran dues obres de Mendelssohn: l’himne Hör mein Bitten, que el cor cantarà amb l’orquestra, amb la soprano Anna Niebla (ex cantaire del Cor Jove i actualment cantaire de l’Orfeó Català i membre de l’equip de Palau Vincles) i amb acompanyament d’orgue, i que Mendelssohn compongué l’any 1844, “després d’un dels seus nombrosos viatges per terres britàniques” i el salm: Richte mich, Gott. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet