ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Liceu coprodueix la nova òpera de cambra Orgia d'Hèctor Parra amb Calixto Bieito

6/6/2022 |

 

El Teatro Arriaga de Bilbao ha anunciat avui l’estrena mundial de la nova òpera de cambra Orgia encarregada a Hèctor Parra i Calixto Bieito el proper 22 de juny de 2023. El Gran Teatre del Liceu participa en aquesta coproducció que arribarà a Barcelona durant la temporada 2023/24 i que compta amb la participació del Festival de Perelada.

Segons Parra, “convertir aquesta tragèdia de Pasolini en òpera i explorar així una nova poètica musical és un somni que em persegueix des de fa més de tretze anys.” I afegeix: “ a través d'aquests versos pasolinians dotats d'una poesia sublim que penetren la realitat de manera impressionant, la seva expressió musical i escènica, a mans de Calixto Bieito i de tot l'equip de cantants, músics i personal del Liceu, serà una fantàstica aventura compartida”.

Víctor Garcia de Gomar, director artístic del Liceu, celebra aquesta nova coproducció: “que integra molts ingredients fascinants: d’un costat la presentació de la darrera partitura lírica d’Hèctor Parra, un dels compositors catalans amb més projecció internacional. Al seu costat, Calixto Bieito, que posarà tota la seva genialitat en la dissecció dels personatges protagonistes en aquesta tràgica història autodestructiva on presenciem la batalla sexual d’un matrimoni.” I remarca que: “El drama de Pier Paolo Pasolini (que en 2022 celebrem el Centenari del seu naixement), serà una fabulosa oportunitat per arribar a l’aprofundiment únic de l’ànima humana, com només ho pot fer aquesta nova col·laboració del tàndem: Parra - Bieito.”   


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet