ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Acadèmia Catalana de la Música lliura els Premis Alícia 2022 coincidint amb el Dia de la Música

22/6/2022 |

 

http://www.revistamusical.cat/lacademia-catalana-de-la-musica-lliura-els-premis-alicia-2022-coincidint-amb-el-dia-de-la-musica/

La Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori va acollir la gala de lliurament dels Premis Alícia 2022 organitzada per l’Acadèmia Catalana de la Música, que va comptar amb actuacions de Rita Payés i l’Orquestra Fireluche per homenatjar el poeta, escriptor i músic Pau Riba, distingit amb el Premi Alícia a la Trajectòria “per la seva central, transversal i atemporal influència en la música i la cultura popular catalanes”.

El duet compost per Maria Arnal i Marcel Bagès va ser el grup més guardonat, ja que va rebre els premis a la Interpretació i a la Producció Discogràfica pel seu darrer disc “Clamor” (Fina Estampa, 2021).

El premi a l’Autoria va recaure en Hèctor Parra i Arnau Pons per l’obra Constellations, un cicle poètic i musical inspirat en la cèlebre sèrie de pintures de Joan Miró Constel·lacions.

El premi a la Interdisciplina va ser per a FAM, de Les Impuxibles, María Velasco i Judit Colomer, obra que combina música i dansa i en què les intèrprets es presenten com arxius vivents.

El duet Tarta Relena, composat per Marta Torrella i Helena Ros i que intenta allunyar-se dels sons orgànics per introduir-se a les distorsions i a la música electrònica, va ser distingit amb el premi al Talent Emergent.

El premi Alícia al Directe va anar a parar a l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya (OMAC) pel projecte i disc Trencadís, que inclou per dotze poemes musicats de diferents poetes i poetesses catalans com Josep Pedrals o Clara Fiol.

El premi al Projecte Social va distingit Càntut, projecte de recerca i difusió del patrimoni musical de transmissió oral creat l’any 2012 a les comarques gironines, mentre que Cantània, l’activitat coral oberta i participativa per a escolars de cicle mitjà i superior de primària de Catalunya impulsada per L’Auditori de Barcelona va rebre el premi al Projecte Educatiu.

El premi a la Internacionalització se’l va endur Rosalía, actualment l’artista catalana amb més projecció internacional, posseïdora d’un total de set Grammys per dos àlbums.

Finalment, el premi al Periodisme Musical -en el qual aquesta Revista era finalista- va distingir el programa de TVE Catalunya Efecte Collins, una sèrie d’episodis documentals dedicats a artistes catalans que hi actuen en directe.

A banda dels premis i per a celebrar el Dia Internacional de la Música, l’acte d’aquest dimarts també va convidar el fotògraf Francesc Fàbregas a reflexionar i explicar la seva relació amb la música.

Els Premis s’entreguen anualment a aquells projectes o propostes que destaquen per la seva excel·lència i fomenten els valors creatius, artístics, culturals i socials de la música. Els finalistes i guanyadors dels premis són escollits pels acadèmics i les 44 entitats que conformen l’Acadèmia Catalana de la Música mitjançant una sèrie de votacions.

Els Premis Alícia compten amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Societat General d’Autors i Editors, la Fundació SGAE, l’entitat de gestió AIE, Artistes Intèrprets i Executants, la Xarxa de Televisions Locals, Televisió de Catalunya i L’Auditori de Barcelona. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet